112

112-nieuws: Automobilist rijdt in op agent | Tramverkeer rond Hofplein langzaam hervat na botsing tussen twee trams

De plek waar de agent door een automobilist werd aangereden
De plek waar de agent door een automobilist werd aangereden © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 27 oktober en de avond daarvoor.

22:10 Tramverkeer rond Hofplein weer langzaam op gang

De RET meldt dat het tramverkeer rond het Rotterdamse Hofplein langzaam wordt hervat. Vanwege de botsing van twee trams, donderdagmiddag, lag dit urenlang plat.
Het zal nog wel even duren voordat alle trams weer volgens de dienstregeling rijden, zegt een woordvoerder. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog altijd niet duidelijk.

21:40 Ontspoorde trams op Schiekade weer in de rails

De twee trams, die donderdagmiddag ontspoorden na een botsing op de Schiekade in Rotterdam, staan weer in de rails. De stroomvoorziening bij Hofplein is nog niet hersteld, waardoor zeven tramlijnen gestremd zijn. Reizigers wordt nog steeds aangeraden om voor de metro of ander alternatief vervoer te kiezen.

21:00 uur - Man rijdt in op agent, agent schiet op auto

Een automobilist is donderdagavond rond 20:15 uur op een agent ingereden. De agent raakte gewond aan zijn been en schoot daarna op de auto. De bestuurder is weggereden. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, zegt een woordvoerder van de politie.
Het incident gebeurde in de Jacominastraat in de Rotterdamse Afrikaanderbuurt. De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder.

19:50 uur - Zeven tramlijnen kunnen niet over Hofplein na ongeluk, advies: neem metro

Het tramverkeer op het Hofplein in Rotterdam gaat helemaal plat. De stroom moet worden uitgeschakeld vanwege het tramongeval aan het einde van de middag op de Schiekade. Daarbij zijn twee trams uit de rails gelopen. Om ze terug te kunnen plaatsen, moet de stroom van de bovenleiding. Dat betekent dat zeven tramlijnen, die over het Hofplein gaan, daar niet kunnen rijden. De RET hoopt dat de operatie rond 21:00 uur uur is afgerond. Reizigers krijgen het advies om waar mogelijk de metro te nemen.

16:44 uur - Tram botst op tram, negen gewonden

Op de Schiekade is donderdagmiddag een tram tegen de zijkant van een andere tram geknald, ter hoogte van de Heer Bokelweg. Volgens de politie zijn er vijf mensen lichtgewond geraakt en vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen lopen volgens getuigen uiteen van botbreuken tot glas in het gezicht. Er is een eerste ambulance met spoed naar het ziekenhuis vertrokken. Ter plekke is een zogenaamd gewondennest opgezet om de gewonden snel te behandelen.
De Schiekade is afgesloten voor verkeer vanuit het centrum. Wegen vanaf de snelweg blijven wel open. De trams hebben elkaar met de botsing uit de rails geduwd. Tramlijnen 4, 7 en 25 worden vanwege het ongeluk omgeleid. De tram-stremming gaat volgens de RET nog zeker uren duren.

12:38 uur - Tijgermug duikt op in Dordtse wijk Sterrenburg

In de Dordtse wijk Sterrenburg is deze zomer de tijgermug gezien. Dat meldt het platform Stop invasieve exoten. Een aantal muggen is gespot aan de Oberonlaan. Om hoeveel muggen het precies gaat is niet duidelijk.
In totaal is de mug in zeven woonwijken in Nederland opgedoken. Volgens de onderzoekers is het niet eerder gebeurd dat ze op zoveel plekken zijn opgedoken. De tijgermug kan ziekten als knokkelkoorts en zika overbrengen. Tegen die ziekten bestaat geen vaccin of medicijn. De ziekten kunnen dodelijk zijn.
Vorig jaar werd de mug gezien bij een bedrijf in Lansingerland. Het jaar ervoor in Alblasserdam.

10:00 uur - Twee mannen gearresteerd met 80.000 euro cash op zak

De politie heeft in Rotterdam op de IJsselmondselaan twee mannen aangehouden. Zij werden gecontroleerd vanwege een mogelijke inbraak daar in de buurt. De mannen bleken 80.000 euro aan cash en drie kilogram verdovende middelen op zak te hebben.
Ze zijn aangehouden, het geld en de drugs in beslag genomen.

09:28 uur - Schiedammer aangehouden voor steekpartij in Vlaardingen

De politie heeft een 40-jarige Schiedammer aangehouden vanwege mogelijk betrokkenheid bij een steekpartij in Vlaardingen. De steekpartij vond woensdagmiddag rondom 16:15 uur plaats. Een vrouw van 33 raakte daarbij lichtgewond.
Volgens de politie lijkt het te gaan om een conflict in de relationele sfeer.

00:21 uur - Twee auto's zwaar beschadigd door brand in Rotterdam

Aan de Insulindestraat in Rotterdam-Noord zijn woensdagnacht twee auto's flink beschadigd door een brand.
Iets na middernacht kreeg de brandweer melding van een voertuigbrand. Er bleken twee auto's in brand te staan die dicht op elkaar geparkeerd waren.
Het vuur was snel onder controle. De voertuigen zijn waarschijnlijk wel total loss.
De autobrand aan de Insulindeweg
De autobrand aan de Insulindeweg © MediaTV

23:30 uur (26 oktober) - Vrachtwagen rijdt achteruit naar afrit op A15

In Gorinchem heeft een vrachtwagen geprobeerd om achteruitrijdend de afrit van de A15 te bereiken. De chauffeur was volgens de politie verkeerd gereden en besloot achteruit terug te rijden naar de afrit waar hij de snelweg af moest.
De chauffeur is aangehouden en zijn rijbewijs is afgenomen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Het is de tweede keer in een week tijd dat een vrachtwagenchauffeur een dergelijke manoeuvre maakt: dinsdag reed een vrachtwagenchauffeur een stuk achteruit op de A16, omdat hij een tunnelbuis in dreigde te rijden waar hij niet in mocht met zijn wagen.