nieuws

Fietsers kunnen weer met pontje naar Willemstad

voetveerruw.jpg
voetveerruw.jpg
ROTTERDAM - Er vaart weer een pontje tussen Numansdorp en Willemstad. Daarmee zijn de Hoeksche Waard en de Brabantse plaats beter bereikbaar voor voetgangers en fietsers. 
Om het Hollandsch Diep over te kunnen steken moesten fietsers en wandelaars op weg naar Brabant tot nu toe via een omweg over de Haringvlietbrug. Donderdagochtend is de oude veerverbinding tussen Numansdorp en Willenstad weer in ere hersteld.
Al in 1898 was er een veerdienst die Numansdorp met Willemstad verbond. Vanuit Rotterdam reed destijds nog een stoomtramlijn naar het plaatsje in de Hoeksche Waard. In Numansdorp nam men dan het pontje naar Willemstad en Zijpe in Zeeland. Het pontje stopte met varen na het verdwijnen van de stoomtram.
Voor de wethouder van Cromstrijen en de burgemeester van Willemstad gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het pontje geeft naar verwachting een grote impuls aan het toerisme van de twee plaatsen.
Het nieuwe veer vanuit Numansdorp draait op proef tot oktober dit jaar. Volgende maand start ook een zelfde veerverbinding tussen Strijensas en Willemstad.