nieuws

Kunsthal brengt ode aan de kat

Van Grumpy Cat tot een Instagram-account voor de schattige kitten van je collega. Op het internet kun je niet om schattige kattenplaatjes heen. De spinnende viervoeter neemt een belangrijke rol in de levens van veel mensen in. Reden voor de Kunsthal Rotterdam om er een hele expositie aan te wijden.
De Kunsthal laat van 9 september tot en met 14 januari zien hoe kunstenaars de laatste anderhalve eeuw naar de eigenzinnige viervoeters keken. In zeven kabinetten komen de verschillende kanten van de kat naar voren.
"Van de verleidelijke kat die sinds het Parijs van de 19e eeuw het Franse artistieke milieu verovert als icoon voor het bruisende nachtleven tot de kat die spinnend en slapend zijn negen levens doorbrengt", zo beschrijft de Kunsthal de expositie. "Ook de rebelse kat uit menig slapstickachtig filmpje dat op internet massaal geliket wordt, is te zien."
De tentoonstelling toont werk van onder anderen Henriëtte Ronner-Knip, Théophile-Alexandre Steinlen, David Shrigley, Walasse Ting en Marie Cécile Thijs. Liefhebbers kunnen zich melden voor een mauw-karaoke.