ONGELUK

Alisa (13) zat in tram die werd geramd door een andere tram: 'Er was veel glas, een vrouw had overal bloed en mijn oma liep een snee op'

Ambulancepersoneel verzorgt gewonden na trambotsing Schiekade
Ambulancepersoneel verzorgt gewonden na trambotsing Schiekade © MediaTV
Het is een behoorlijke ravage op de Schiekade in Rotterdam. Brokstukken en glas van trams ligt over het spoor en op de weg. De 13-jarige Alisa zat met haar oma in lijn 25 op weg naar huis toen lijn 4 tegen de zijkant ramde, precies naast de plek waar de tram werd geraakt.
De twee trams hebben allebei behoorlijke wat schade. Van één tram ligt de voorkant eraf, bij de andere tram ligt een zijpaneel er bijna helemaal uit. Gezien de zwaargehavende trams, lijkt het een wonder dat de inzittende niet zwaargewond zijn geraakt. De politie spreekt van lichtgewonden. Er werd ter plekke een zogenaamd 'gewondennest' opgezet, om de gewonden direct te kunnen behandelen.

Veel glas en rook

Alisa was samen met haar oma Zinaïda met de tram vanuit het centrum op weg naar het huis van Zinaïda. "Ik snapte niet wat er gebeurde. Er was een knal, iemand gilde, toen was er was heel veel glas en rook."
Alisa deed gelijk haar armen over haar hoofd na de klap, haar oma leunde intuïtief uit bescherming over Alisa heen. "Toen legde iemand van de RET uit wat er gebeurd was en dat er een ambulance aan kwam. Een vrouw had overal bloed, mijn oma liep een snee in haar lip op en andere mensen hadden bloed op hun ellebogen enzo. Sommige mensen renden uit de tram."
Alisa staat nog een beetje te trillen. Ze wordt straks samen met haar oma met de taxi naar huis gebracht.
Alisa en haar oma zaten naast de plek waar tram 25 werd geraakt
Alisa en haar oma zaten naast de plek waar tram 25 werd geraakt © Rijnmond

Kleren uitschudden

Een andere reiziger zat met oortjes in voorin dezelfde tram muziek te luisteren toen de klap kwam. "Iedereen bleef rustig en er kwam heel snel hulp. Buiten stonden sommige mensen hun kleren uit te schudden vanwege het glas."
De politie laat aan het begin van de avond weten dat vier mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht, vijf mensen raakten lichtgewond.

Afsluiting

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Trams 4, 7 en 25 rijden voorlopig om. Het kan nog wel even duren voor de ravage weg is. Beide trams moeten aan alle kanten worden onderzocht en daarna terug op de rails gezet voor ze weggereden kunnen worden.
De voorkant van de tram die tegen de zijkant van de andere reed
De voorkant van de tram die tegen de zijkant van de andere reed © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl