nieuws

Shell keert terug naar Rotterdam

1shelllogo.jpg
1shelllogo.jpg
ROTTERDAM - Olieconcern Shell keert na twaalf jaar definitief terug in de binnenstad van Rotterdam. Het bedrijf vestigt zich eind 2011 in een kantoor aan het Weena waar circa duizend mensen aan de slag gaan.
Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Rotterdam donderdag laten weten. Rotterdam spreekt van een enorme opsteker omdat de stad een nieuwe impuls wil geven aan de economische versterking van de binnenstad.
,,Shell hoort gewoon bij de binnenstad en hun komst heeft een enorme economische spin-off'', aldus de zegsvrouw. Volgens haar levert het naast de duizend medewerkers van Shell ook circa 1500 banen op in aanverwante sectoren.
Op dit moment zit verzekeraar ASR Nederland in het gebouw waar Shell zich gaat vestigen. Via de vastgoedtak van ASR wordt het pand aan het olieconcern verhuurd. Shell gaat personeel vanuit vijf kantoren in en rond Rotterdam en Den Haag samenvoegen in het gebouw aan het Weena. De multinational denkt zo een efficiëntieslag te maken, volgens een woordvoerder. Het hoofdkantoor van Shell blijft in Den Haag. Ook het personeel van Shell Pernis en Shell Moerdijk blijft op locatie.