NIEUWS

Verdachte (16) neersteken voorbijfietsende vrouw is op vrije voeten, slachtoffer voelt zich onveilig

Nieuwe beelden vrijgegeven van verdachte steekpartij waarbij vrouw gewond raakte
Nieuwe beelden vrijgegeven van verdachte steekpartij waarbij vrouw gewond raakte © Opsporing Verzocht
Een 21-jarige vrouw fietst in april van een feestje in Schiedam naar haar vriend in Vlaardingen als ze een klap op haar rug en een pijnscheut voelt. Kort daarna ziet haar vriend wat er is gebeurd: er steek een mes uit haar rug. De verdachte meldde zich zo'n twee weken later zelf bij de politie. Donderdag is hij voorlopig op vrije voeten gesteld.
De vrouw die op haar fiets werd neergestoken, werd opgevangen door Slachtofferhulp. Ze ging met haar vriend in therapie om de bizarre aanval te verwerken. Volgens Slachtofferhulp ging dat steeds beter, tot ze te horen kregen dat de verdachte is vrijgelaten.
De verdachte heeft geen gebiedsverbod, alleen een contactverbod. Omdat het slachtoffer niet weet hoe de verdachte eruit ziet, weet ze niet of hij bij haar uit de buurt blijft. De vrouw en haar vriend durven nu niet meer alleen zonder beschermend gezelschap naar buiten, laten ze via Slachtofferhulp weten.
"We beseffen dat de rechter een eigen afweging maakt op basis van de wet en we begrijpen dat we dat hebben te respecteren. Tegelijkertijd betekent dit voor ons dat we tien stappen terug zijn gezet. Alles wat we met de therapie hebben bereikt, wordt hierdoor teniet gedaan. We begrijpen ook wel dat we er niets aan kunnen doen, maar we willen gewoon kwijt wat dit met ons doet."
Het is niet bekend waarom de jonge verdachte is vrijgelaten. Jeugdzaken worden door de rechtbank sowieso achter gesloten deuren behandeld. De rechtszaak is half november.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl