112

112-nieuws: Steekpartij in Dordrecht, man ernstig gewond | Politie arresteert mannen met vuurwapen op A15

De politie doet nog onderzoek naar de steekpartij
De politie doet nog onderzoek naar de steekpartij © ZHZ Actueel
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 28 oktober.

19:12 uur - Steekpartij in Dordrecht, man ernstig gewond

Een man in Dordrecht is ernstig gewond geraakt bij een steekpartij rond het Herman Josinahof. Dat maakt de politie zojuist bekend. De man was eerst aanspreekbaar, maar al snel niet meer. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.
De politie heeft een mes in beslag genomen en is nog op zoek naar de dader.

18:10 uur - Politie arresteert mannen met vuurwapen op A15

De politie heeft vrijdagavond rond 17:15 uur op de snelweg A15 twee mannen in een auto aangehouden. Er was een vuurwapen gezien en agenten vonden die ook daadwerkelijk in de auto. De auto is inbeslaggenomen en de mannen zitten vast.
De A15 was vanwege de aanhouden ter hoogte van Barendrecht een tijdje afgesloten richting Gorinchem. De politie hield de mannen aan met een zogenaamde benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. Dat betekent met getrokken vuurwapens.

16:59 uur - Geen Feyenoord-supporters meer vast in Oostenrijk na ongeregeldheden

De supporters die vast zaten na de wedstrijd van Feyenoord in Oostenrijk, zijn weer op vrije voeten. Dat meldt de Oostenrijkse politie zojuist. De 7 Feyenoord-hooligans waren na de ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Sturm Graz gearresteerd.
Na de wedstrijd braken er rellen uit tussen de supporters. Meerdere mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waaronder twee Nederlanders. Zij raakten gewond na een steekpartij. Ook agenten raakten donderdagavond gewond.

16:36 uur - Meerdere auto's op elkaar in Botlektunnel A15, een rijstrook dicht

Door een ongeluk is er een rijstrook dicht in de Botlektunnel op de A15. Dit is in de richting Ridderkerk. De rijstrook wordt gebruikt door de hulpdiensten. Vrijdagmiddag is het zeer druk op de weg: landelijk staat er rond de vierhonderd kilometer file.
Vrachtwagen rijdt achteruit over vluchtstrook bij Beneluxtunnel
Vrachtwagen rijdt achteruit over vluchtstrook bij Beneluxtunnel © MediaTV

13:40 uur - Weer vrachtwagen in achteruit op snelweg

Voor de derde keer in korte tijd is een vrachtwagen op de snelweg achteruit gaan rijden. Het gaat dit keer om een Belgische vrachtwagen die er bij de Beneluxtunnel achter komt dat 'ie verkeerd zit en over de vluchtstrook in z'n achteruit gaat.

13:20 uur - Daders overval Rotterdam-Zuid tussen 14 en 18 jaar

De daders van de overval aan de Heindijk in Rotterdam-Zuid vanochtend vroeg zijn 14, 17 en 18 en ze komen uit Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Een buurman zag de drie het huis binnengaan en alarmeerde de politie. Die kon de jongens aanhouden voordat ze op de vlucht sloegen.
In het huis woont een ouder echtpaar. De 82-jarige man moest gewond naar het ziekenhuis. Zijn 78-jarige vrouw bleef ongedeerd, maar is flink geschrokken. De jongens hadden de bewoners onder druk gezet om waardevolle spullen af te staan.
Ouder echtpaar overvallen aan Heindijk in Rotterdam-IJsselmonde
Ouder echtpaar overvallen aan Heindijk in Rotterdam-IJsselmonde © MediaTV

12:45 uur - Aangereden agent ligt nog in het ziekenhuis

De agent die gisteravond gewond raakte toen hij werd aangereden door een auto, ligt nog in het ziekenhuis. Samen met een collega wilde de agent de auto controleren, omdat de inzittenden ervan de aandacht trokken. De bestuurder besloot het gaspedaal in te trappen. Het gebeurde allemaal op de Jacominastraat in Rotterdam-Zuid.
De politie is nog op zoek naar de bestuurder. De auto is wel teruggevonden. Bij het voorval schoot de politie ook. Dat blijkt een waarschuwingsschot te zijn geweest en geen gericht schot op de auto, zoals eerder werd gemeld.
De plek waar de agent door een automobilist werd aangereden
De plek waar de agent door een automobilist werd aangereden © MediaTV

09:50 uur - 7 Feyenoord-hooligans gearresteerd na ongeregeldheden

Rond de ongeregeldheden na de wedstrijd van Feyenoord bij Sturm Graz, heeft de politie zeven Feyenoord-hooligans aangehouden. Dat meldt de Rotterdamse politie. Meerdere mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Of daar Nederlanders tussen zitten is nog onbekend.

07:10 uur - Drechttunnel richting Breda dicht

Update 7:25 uur: de vertraging neemt af, omdat de tunnel inmiddels weer open is.

05:30 uur - Ouder echtpaar overvallen in Rotterdam-Zuid, drie verdachten opgepakt

Aan de Heindijk in Rotterdam-IJsselmonde is een ouder echtpaar overvallen. Drie mannen waren het huis binnen gegaan door het keukenraam te slopen. Onduidelijk is of ze iets hebben buitgemaakt.
De politie wist de drie verdachten al snel in de kraag te vatten. Volgens een woordvoerder van de politie is niet bekend of er iemand daadwerkelijk gewond geraakt is. De 82-jarige bewoner is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

01:45 uur - Politie Graz: meerdere arrestaties na wedstrijd Feyenoord

De Oostenrijkse politie meldt op Twitter dat rond de ongeregeldheden na Sturm Graz-Feyenoord meerdere mensen zijn opgepakt. Om hoeveel het precies gaat, is onduidelijk. Ook raakten meerdere mensen gewond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl