CHRISNATUURLIJK

Door de ogen van de egel kijken naar de tuin in Chris Natuurlijk van 29 oktober

Kijken met de ogen van een egel
Kijken met de ogen van een egel © Pixabay
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag vanaf 08:00 uur mee op egelsafari in een stadstuin, op reis door de hoofden van dieren en naar de pony’s aan de rand van de wereld.
Filmmaker Rik van der Linden maakt voor Rijnmond Grijsgroen, een serie over natuur in de stad. In de zesdelige serie die vanaf 1 november te zien is op TV Rijnmond, leer je meer over het sexleven van de rosse metselbij of waarom scholeksters op daken in de stad broeden. Samen met ecologen en stadsbewoners ontdekt de Rotterdamse filmmaker de stad als natuurgebied.
In de egelvriendelijke tuin van Jopie en Ben met Ferry van Jaarsveld, Rik van der Linden en nichtje van Ben en Jopie(zittend)
In de egelvriendelijke tuin van Jopie en Ben met Ferry van Jaarsveld, Rik van der Linden en nichtje van Ben en Jopie(zittend) © Rijnmond

Wat scharrelt daar voor de wildcamera?

Chris Natuurlijk vergezelt de maker van Grijsgroen naar de weelderige tuin van Ben en Jopie Bout in Rotterdam-Zuid. De tuin blijkt heel geschikt voor een egel om in te wonen, vindt Ferry van Jaarsveld van de Egelopvang Papendrecht. Maar, wat scharrelt daar ‘s nachts langs de wildcamera? Alles behalve een egel, wél een heel bijzonder beest.
Egel uit de opvang krijgt nieuw thuis in tuin Rotterdam-Zuid
Egel uit de opvang krijgt nieuw thuis in tuin Rotterdam-Zuid © Rijnmond

Op reis door de hoofden van dieren

Lotte Stegeman is maker van het non-fictie boek Ik voel ik voel wat jij niet ziet. Het is ook de titel van de familielezing die zij zondag 30 oktober geeft in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam over emoties bij dieren. In het museum wandelt Chris Natuurlijk met Lotte Stegeman langs de dode dieren. Toen olifant Ramon nog leefde was hij misschien bang voor bijen, de orang-oetan was misschien wel jaloers en de rat heel sociaal.
Lotte Stegeman over jaloerse apen en andere emoties bij dieren
Lotte Stegeman over jaloerse apen en andere emoties bij dieren © Rijnmond

Lekker lezen met Gert-Jan

Gert-Jan van Rietschoten bespreekt De pony’s aan de rand van de wereld, de roman Schemerleven van Jaap Robben en een nieuw boek over Rotterdam.
De boeken die Gert-Jan bespreekt
De boeken die Gert-Jan bespreekt © Gert-Jan van Rietschoten
Zaterdag 29 oktober van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.