nieuws

Wie geeft World Port Tournament een nieuwe toekomst?

Het 16de World Port Tournament gaat niet de geschiedenis in als de meest succesvolle editie. Met name de tegenvallende prestaties van het verjongde Nederlands team zijn daar de oorzaak van. Er kwamen minder toeschouwers dan twee jaar geleden.
Het WPT is toe aan vernieuwing. Het evenement dat zondag werd gewonnen door Taiwan (Japan werd in de finale met 3-2 verslagen) moet op organisatorisch vlak een flink stap vooruit zetten. Maar wie gaat die stap zetten? Het kleine bestuur, bestaande uit slechts drie man, zal een face-lift ondergaan.
Zo stopt voorzitter Bart Volkerijk er mee. Hij is sinds een aantal maanden directeur van de honkbalbond (KNBSB) en liep daarom de afgelopen week noodgedwongen met twee petten op. Er moeten dus nieuwe bestuursleden worden gevonden. Maar dat is niet zo eenvoudig. En voor die nieuwe bestuurders ligt dan direct de zware taak klaar het WPT een goede toekomst te garanderen.
Het World Port Tournament is een evenement dat grotendeels door vrijwilligers wordt georganiseerd. Anno 2017 kan dat niet meer. Net als vergelijkbare evenementen als de Zesdaagse van Rotterdam en het CHIO moet het WPT geprofessionaliseerd worden. Daarnaast moet de samenwerking tussen het WPT, landskampioen Neptunus (gastheer van het toernooi) en Rotterdam United Baseball worden verbeterd.
Kijk hier naar een reportage over de toekomst van het World Port Tournament. De drone-beelden zijn beschikbaar gesteld door Jaap Pameyer van www.fotorondleiding.nl