nieuws

Feyenoorder zoekt verbroedering met aartsvijand

Met stijgende verbazing ziet Feyenoordsupporter Robin van den Heuvel de teller op zijn Facebook tot boven een miljoen lopen. Het gedicht waarin hij Ajacied Abdelhak Nouri beterschap wenst, krijgt veel hartverwarmende reacties.
Nouri viel zaterdag neer in de wedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen, tijdens het trainingskamp van de club in Oostenrijk. Hij werd langdurig gereanimeerd op het veld.

De dichter van Zuid


'De dichter van Zuid', zoals Robin zich noemt, schreef het gedicht 'Beterschap' omdat hij zich stoorde aan de reacties van medesupporters op het neervallen van de Ajaxspeler.
"Ik wilde een tegengeluid geven. Ik zag allerlei reacties van Feyenoorders die echt niet door de beugel konden", vertelt hij. "Toen werd het gedeeld en gedeeld en nu is de gekte losgebarsten, zeg maar."
De Rotterdammer begrijpt het succes van zijn gebaar niet zo goed, maar ziet het wel als kans om aandacht te krijgen voor iets waar hij al langer mee bezig is. "Ik wil dat anti-semitisme uit dat stadion. En ik wil de Klassieker terug," zegt hij vastbesloten. "Ik mis die galbakken in het uitvak. En als ik dan zie wat er nu gebeurt, geeft dat hoop om dat ook voor elkaar te krijgen."

'De Klassieker is van ons'


Samen met twee Ajacieden heeft hij de Facebookpagina 'De Klassieker is van ons' gemaakt. Daarop kan iedereen volgen wat zij doen om dat voor elkaar te krijgen. Het plan is om de politiek te benaderen, maar ook aan Ajax wordt een oproep gedaan.
"Die club moet hun geuzennaam opgeven. Als zij dat doen, hebben onze spreekkoren zoals 'Hamas, hamas, Joden aan het gas' geen zin meer. Dan kunnen ze beter optreden tegen die gasten die dat zingen."
Wat Robin betreft moet de menselijkheid weer terug in het voetbal. "Misschien vindt iedereen mij hier nu wel een klootzak. Omdat ik dit doe. Een soort verbroedering zoeken met de aartsvijand. Maar anders lossen we dit nooit op," sluit hij af.