SPARTA

Sparta verslaat Fortuna en boekt vijfde thuisoverwinning op rij

Uitblinkers Arno Verschueren en Vito van Crooij vieren de 2-1 van Sparta tegen Fortuna © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Sparta heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een lange ongeslagen reeks van Fortuna Sittard. Op Het Kasteel boekten de Rotterdammers, met uitblinkers Arno Verschueren en Vito van Crooij, de vijfde thuisoverwinning op rij: 3-1.
Dit moet je onthouden van Sparta-Fortuna
Dit moet je onthouden van Sparta-Fortuna © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Na een sfeeractie met behoorlijk wat vuurwerk begon Sparta beter aan de wedstrijd dan de bezoekers. Desondanks kwam Fortuna na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Tijjani Noslin sneed als een warm mes door de boter door de verdediging van Sparta, om de bal vervolgens hard in de verre hoek te rossen.
Tekst gaat verder onder de tweet.
De Limburgse treffer betekende ook een sterkere periode van de bezoekers, waarbij Nick Olij een keer reddend moest optreden. Toch kwam Sparta snel op gelijke hoogte. Arno Verschueren knikte, in vogelvrije positie, een voorzet van Sven Mijnans bekeken in de verre hoek.
Tekst gaat verder onder het fragment.
Zo klonk de 1-1 van Arno Verschueren bij Sparta-Fortuna op Radio Rijnmond
Het venijn van een sowieso al leuke eerste helft zat ook nog eens in de staart. Zo was Fortuna uit verschillende corners dichtbij, twee keer met verdediger Joaquín Navarro, die bij een van zijn pogingen de sterk keepende Olij op zijn weg vond. Daarna was ook Sparta nog gevaarlijk uit corners. Zo haalde Fortuna-verdediger George Cox nog een bal weg voor de doellijn.
Ook het begin van de tweede helft was vermakelijk. Nog geen tien minuten na de hervatting ging de bal voor Sparta op de stip. Koki Saito werd overduidelijk gevloerd na een combinatie met Tobias Lauritsen, Vito van Crooij wist daarna wel raad met het buitenkansje. De doelman van Fortuna raakte zijn inzet nog wel, maar desondanks was het 2-1.
Zo klonk de 2-1 van Vito van Crooij bij Sparta-Fortuna op Radio Rijnmond
Vijf minuten later kreeg Lauritsen een enorme kans op de 3-1. Op aangeven van Van Crooij schoot de Noorse spits de bal van dichtbij naast. Even later claimde Fortuna een penalty na vermeend hands van Bart Vriends, maar veel meer dan een gele kaart voor Burak Yilmaz vanwege commentaar op de leiding kregen de Limburgers niet.
Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een vrije trap van Van Crooij kopte Verschueren zijn tweede van de avond binnen. Daarmee kwam voor Fortuna een einde aan lange ongeslagen reeks en duurt dit voorlopig fantastische seizoen voor Sparta maar voort.
Zo klonk de 3-1 van Arno Verschueren bij Sparta-Fortuna op Radio Rijnmond

Sparta - Fortuna Sittard 3-1 (1-1)

19' Tijjani Noslin 0-1
26' Arno Verschueren 1-1
54' Vito van Crooij 2-1
83' Arno Verschueren 3-1
Opstelling Sparta: Olij; Sambo (65' Abels), Vriends, Auassar, Pinto (77' Meijers); Verschueren (90+4' Lokilo), Kitolano, Mijnans (90+4' Eerdhuijzen); Van Crooij, Lauritsen (81' Engels), Saito (65' Van Mullem)