SCHIETPARTIJ

Geliefde kickboksleraar Jaison Sanches (30) werd doodgeschoten op vol terras in Rotterdam: 'Dit gaat heel veel impact hebben op de buurt'

Restaurant Ryad is zondag gesloten uit respect voor de familieleden en nabestaanden.
Restaurant Ryad is zondag gesloten uit respect voor de familieleden en nabestaanden. © Rijnmond
Het slachtoffer van de schietpartij zaterdagavond op het terras op het Tiendplein in het Oude Westen in Rotterdam is kickboksleraar Jaison Sanches. Dat bevestigen bronnen rondom het slachtoffer. De politie wil alleen kwijt dat het gaat om een 30-jarige Rotterdammer.
Een vriend die hem kent van boksschool Crosskade noemt Jaison een 'heel lieve man'. "Ik had hem al een half jaar niet gezien omdat het druk is met werk. Maar hij was een hele goede vriend." Meer wil hij er niet over kwijt: "Ik ben in de rouw."

Schutter nog spoorloos

Sanches woonde vlakbij het Tiendplein waar een schutter zaterdagavond rond 22:20 uur op een vol terras pal onder een politiecamera van dichtbij zes of zeven schoten op hem loste.
De man was gekleed in zwarte kleren en had een capuchon op. Daarna vluchtte hij de Zijdewindstraat in en ontkwam aan de politie. Hij is nog steeds spoorloos.
Zondagochtend stond een bekende van Sanches te rouwen bij de plek des onheils op het Tiendplein, omdat hij de slaap niet meer kon vatten nadat hem verteld was dat hij was doodgeschoten. "Dit gaat heel veel impact hebben op de buurt", zei hij. "Zijn familie woont hier. Heel veel mensen kennen hem."

Tiendplein in de rouw

De Rotterdamse influencer Selma Omari schrijft op Instagram dat haar hart 'doordrenkt is' en dat ze erg bedroefd is. "Dit was zo'n lieve jongen. Droeg zoveel liefde in zijn hart. Ik ken hem als iemand die onwijs veel liefde had voor zijn oma, en werk verrichtte met kinderen die een beperking hebben."
De sportschool waar hij als kickboksleraar gewerkt heeft, plaatste ook een bericht op Instagram. "Onze broeder Jaison is overleden. Moge Allah hem vergeven en het paradijs schenken."
Voor restaurant Ryad aan het Tiendplein verzamelden zich zondagmiddag enkele tientallen mensen die rouwen om het heengaan van Jaison Sanches. Ze willen niet met de pers praten omdat ze willen rouwen, zeggen ze.
De post van Selma Omari
De post van Selma Omari © Instagram

Restaurant met kogelgaten in ruit dicht

De manager en bezoekers op het terras van het restaurant Ilya dat naast Ryad zit, willen er ook niets over kwijt. "Het is pas net gebeurd. Iedereen is in de rouw. We moeten dit eerst verwerken."
Restaurant Ryad is zondag gesloten, staat op een briefje dat op het raam geplakt is "uit respect voor de familieleden en nabestaanden". Het terras waar het gebeurde, is leeg. De kogelgaten zitten nog in de ruit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl