nieuws

Faes: 'Bij Excelsior kunnen spelers zich doorontwikkelen'

Desevio Payne, Lorenzo Burnet, Ali Messaoud, Zakaria El Azzouzi en sinds woensdag Wout Faes. Excelsior haalt deze zomer de nodige nieuwe spelers binnen en het eind is nog niet in zicht. De Kralingers zoeken nog steeds naar een keeper, verdediger en aanvaller. En voor de positie voorin heeft Excelsior het oog laten vallen op Jinty Caenepeel van FC Eindhoven.
Faes (19) tekende donderdag zijn contract op Woudestein en de jonge Belg is blij met zijn nieuwe uitdaging. "De club gaf mij een goed gevoel bij de gesprekken," zegt hij. "Excelsior staat er om bekend jonge jongens door te laten ontwikkelen, dat heeft de doorslag gegeven."
Excelsior huurt Faes van Anderlecht, dat hem vorig seizoen al even uitleende aan SC Heerenveen. "Wout is een jongen met veel potentie. Wij denken dat hij in deze omgeving stappen kan maken. Hij heeft kwaliteiten, maar is er nog lang niet," aldus trainer Mitchell van der Gaag. "Bij SC Heerenveen heeft hij een moeizaam half jaar gehad, maar de club zelf ook. Hij is gebaat bij een rustige stabiele omgeving, die kunnen wij hem bieden."
Vorig seizoen speelde Faes met SC Heerenveen in Rotterdam tegen Excelsior. In actie kwam hij niet in dat duel. Maar toch is hij die confrontatie niet vergeten. "Er hangt hier een relaxte sfeer, het is een gezellige club, een gezellig stadion. Als het vol zit zeker leuk. En ze spelen een spel wat mij ligt."
Faes is een centrale verdediger. "Mijn sterke punten zijn de rust aan de bal, ben redelijk groot, heb mijn fysiek mee en ben snel. Dat zijn mijn voornaamste kwaliteiten."