nieuws

'Rotterdam raakt evenementen kwijt door streng beleid'

zomercarnaval10.jpg
zomercarnaval10.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam raakt veel evenementen kwijt door het strenge evenementenbeleid van de gemeente. Dit stelde evenementenorganisator JMR woensdag tijdens de hoorzitting over het zero-tolerencebeleid in het Rotterdamse stadhuis.
Organisatoren worden volgens JMR zo gedwongen om maatregelen te nemen die tegen het karakter van de evementen in gaan. Bovendien is het slecht voor het imago van Rotterdam als evenementenstad, aldus JMR.
De Feyenoord Supportersvereniging onderschrijft dit. De vereniging stoort zich er verder aan dat de politie geen onderscheid lijkt te maken tussen gewone supporters en hooligans. Ook de ondernemersfederatie vreest door de stroom van negatieve publiciteit imagoschade voor de stad.
Eerder op de avond protesteerde ook het Rotterdamse 1 mei Comité tegen het zerotolerancebeleid van de gemeente. De laatste 1 meidemonstratie op de Coolsingel is voortijdig beëindigd door de politie omdat betogers vlaggenstokken bij zich hadden. Dat zou tegen de vergunning zijn. Het comité spreekt dat tegen.
De Nederlandse Politiebond heeft geen signalen dat Rotterdamse agenten het oneens zijn met het gevoerde evenementenbeleid in de stad. Ook ontkent de NPB dat de politie sneller geweld is gaan gebruiken tegen relschoppers.