nieuws

Mariniers ontvangen felbegeerde baret

De 41 mariniers die afgelopen week hun eindoefening hebben gedaan hebben vrijdagmiddag hun opleiding afgerond. Tijdens een slotceremonie op het Schouwburgplein in Rotterdam kregen ze hun diep donkerblauwe baret uitgereikt.
De afgelopen dagen hebben de aankomende mariniers een zware oefening afgerond, met de naam FINEX. De oefening was in de buurt van het Eiland van Brienenoord, de haven van Oud-Beijerland, Numansdorp en Moerdijk.
Op het Schouwburgplein werden de uitgeputte mariniers in de stromende regen opgewacht door trotse familie en vrienden. Ze hebben er een opleiding van bijna een half jaar op zitten, waarin ruim de helft van de kandidaten is afgevallen.
Kersverse marinier Olivier: "Hele zware momenten hebben er tussen gezeten, maar ook hele mooie." Wat was het zwaarst? "De vorming, het strakke regime. Het heeft me heel veel moeite gekost om me daaraan aan te passen."
Een van de toeschouwers: "Een vriend van me heeft de opleiding afgerond. De opleiding was heel zwaar. Als we wel eens een kroeg indoken, viel hij soms gewoon in slaap."