nieuws

Van Geel: 'Richten ons op drie à vier versterkingen'

Martin van Geel gaat een drukke transferperiode tegemoet. Op de Open Dag van Feyenoord meldt Van Geel tegenover RTV Rijnmond dat hij nog drie à vier versterkingen wil binnenhalen. Het accent zal liggen op versterkingen in de verdediging en in de aanval.
In de helikopter die zondag landt in De Kuip, zullen nog niet alle versterkingen zitten van het seizoen 2017-2018. Tenminste, als het aan technisch directeur Martin van Geel ligt. "We zijn nog volop bezig om ons team te versterken. Wij richten ons op zeker drie à vier versterkingen."

Andere dynamiek

Feyenoord verkocht deze zomer Rick Karsdorp en Terence Kongolo voor grote bedragen. "Ik merk dat Feyenoord groter wordt in de verkoop en de aankoop van spelers. De clubs waar wij ons melden gaan ook stevig in hun stoel zitten. Die weten dat we Champions League spelen en al wat verkocht hebben. Er is een heel andere dynamiek in het onderhandelen en dat is niet altijd even gemakkelijk. Maar we werken er met z'n allen keihard aan."
Van Geel vindt het dan ook jammer dat Derrick Luckassen uiteindelijk voor PSV koos, terwijl Feyenoord hem graag wilde hebben. "Dat vonden we heel erg jammer. Omdat het een jongen was die heel erg bij Feyenoord paste, vonden wij. Maar hij kiest toch voor PSV om de reden dat PSV een rustige club is in een rustiger klimaat. Daar kun je iets van vinden.
Bij landskampioen Feyenoord speel je Champions League met een mooi contract en het is een geweldige club. Ja, dan is het een keuze die je moet accepteren. Dan schakelen we gewoon door naar de volgende. Achterin richten we ons op zeker twee versterkingen en voorin op één en misschien nog wel één."