112

112-nieuws: Rottweiler bijt kindje in Poortugaal, hond afgemaakt | 16-jarige jongen neergestoken in Rotterdam-Oost

Een Rottweiler (niet de hond die is afgemaakt in Poortugaal)
Een Rottweiler (niet de hond die is afgemaakt in Poortugaal) © Wikipedia
In deze blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van woensdag 2 november.

21:11 uur- 16-jarige jongen neergestoken in Rotterdam-Oost

Bij een steekpartij op de kruising van de Oostzeedijk en de Avenue Concordia is een 16-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Volgens de politie ging het om een incident in een tram rond 18:00 uur.
De gewonde jongen werd aangetroffen op het Haringvliet, waardoor het even onduidelijk was wat er was gebeurd. Er wordt rekening mee gehouden dat het slachtoffer naar het voormalige Havenziekenhuis is gegaan voor medische hulp. Aanvankelijk werd gedacht dat de jongen was neergestoken in De Esch.

17:30 Kindje zwaargewond naar ziekenhuis na beet van Rottweiler

Op de Groene Kruisstraat in Poortugaal is een kindje zwaargewond geraakt door een hondenbeet. Het kind van elf maanden oud is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van het slachtoffertje zou zorgelijk zijn. In de straat ontstond na het voorval veel ophef.
De hond, een Rottweiler, is afgemaakt. De beslissing daarover is door de eigenaar genomen. De aanval van de hond vond binnenshuis plaats, zegt een getuige. Mogelijk hoorde de hond bij het gezin. De politie wil hier niets over zeggen.
Bij de hulpverlening werd een traumahelikopter uit Amsterdam ingezet.
Een traumahelikopter uit Amsterdam verleende hulp in de Groene Kruisstraat
Een traumahelikopter uit Amsterdam verleende hulp in de Groene Kruisstraat © JB Media

16:30 uur - Twee tips over dood van Jaison Sanches na Opsporing Verzocht

De politie heeft twee tips gekregen over de dood van kickboksleraar Jaison Sanches. De 30-jarige Rotterdammer werd afgelopen zaterdag neergeschoten op een terras op het Tiendplein in het Oude Westen. Hulpdiensten hebben hem ter plekke geopereerd, maar niet lang daarna bezweek het slachtoffer aan zijn verwondingen. Op het moment dat Sanches werd neergeschoten zat het terras vol mensen. De politie deed dinsdag een oproep in Opsporing Verzocht in de hoop dat mensen iets hebben gezien wat zou kunnen helpen om de dader te vinden.

15:23 uur - De Maastunnel is weer open na een camerastoring

Na een storing van ruim twee uur is de Maastunnel weer open.

13:14 uur - Vrachtwagen op zijn kant in Krimpen aan den IJssel

Op de N210 bij Krimpen aan den IJssel is een vrachtwagen met afval gekanteld. De bakwagen ligt overdwars op de weg, daardoor ligt er afval op de weg. De trailer die erachter hangt bleef wel rechtop staan. Het is onbekend of de chauffeur gewond is geraakt. Inmiddels zijn er bergers aanwezig om de wagen op te ruimen.
De afvalwagen in Krimpen aan den IJssel
De afvalwagen in Krimpen aan den IJssel © MediaTV

12:55 uur - Maastunnel helemaal dicht, verkeerschaos in Rotterdam-Zuid

Door problemen met de Maastunnel staat het verkeer in Rotterdam-Zuid vast. De tunnel was al dicht van noord naar zuid in verband met werkzaamheden. Nu is door een camerastoring ook de tunnel van zuid naar noord dicht. 
De storing is ontstaan door de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd. Het is volgens de gemeente Rotterdam nog de vraag of de reparaties voor de avondspits zijn afgerond.
Verkeer dat via de Maastunnel wil rijden, moet nu over de Erasmusbrug. Hierdoor staat het verkeer vooral op de Brielselaan, Hillelaan en Posthumalaan vast.