nieuws

KORT NIEUWS woensdag 2 juni

rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdamse horeca doet mee aan 'Nacht van de fooi', Rotterdammer raakt gewond door schietpartij en moskee beklad in Ridderkerk: Kort nieuws uit de regio.
ROTTERDAM - De horeca in Rotterdam doet zaterdag mee met de 'Nacht van de Fooi'. Dat is een initiatief in 9 steden waarbij iedereen in de horeca die nacht de fooien aan goede doelen geeft. Het gaat onder meer om ontwikkelingsprojecten in Kenia,de Gazastrook,Burkino Faso en India.De 'Nacht van de Fooi'wordt georganiseerd door ontwikkelings-organisatie Impulsis. Vorig jaar bracht de nacht 120.000 euro op.
ROTTERDAM - Een 24-jarige Rotterdammer is dinsdagavond gewond geraakt bij een schietpartij. Een man had op het politiebureau verteld dat er net iemand in zn been was geschoten aan de Desdemonastraat. Maar toen de politie daar aankwam, was er niemand. Het slachtoffer bleek al naar een ziekenhuis te zijn gebracht. De Rotterdammer kon niet vertellen hoe hij gewond was geraakt.
RIDDERKERK – De Molukse Bait Al Rahmaanmoskee aan de J.S. Bachstraat in Ridderkerk is in het weekend door onbekenden beklad met verf. De vandalen verfden volgens de politie teksten op het gebouw die ,,in algemene zin beledigend zijn jegens de islamitische gemeenschap’’. De in verf geschreven teksten zijn geen dreigementen, stelde een politiewoordvoerder woensdag. Het vandalisme zou tussen zaterdagavond en zondagochtend hebben plaatsgevonden. De teksten waren volgens de politie niet vanaf de openbare weg te zien.