nieuws

Gorcumse nog steeds oudste van Nederland; 112 jaar!

Geertje Kuijntjes uit Gorinchem is woensdag 112 jaar geworden. De vrouw is sinds augustus 2015 de oudste inwoner van Nederland. Ze viert haar verjaardag in familiekring.
Locoburgemeester Eva Dansen van Gorinchem heeft de jarige 's middags een bezoek gebracht. Kuijntjes heeft tot 105-jarige leeftijd zelfstandig gewoond en altijd als naaister gewerkt.
"Het is een klein feestje, maar het is wel gezellig", zegt Margriet Teuling, de begeleidster van mevrouw Kuijntjes. "Ze heeft zich er echt op verheugd. Ze is vanmorgen naar de kapper geweest en ze is écht jarig. Het is echt een feestvarken."
Volgens Teuling is Geertje ondanks haar leeftijd nog best wel pienter, ook al dacht ze vandaag even dat ze naar de kerk moest, in plaats van dat ze jarig was.
Kuijntjes vraagt zich zelf ook wel eens af of ze überhaupt wel de oudste van het land is. "Dan vraagt ze of ik wel goed geteld heb", vertelt Teuling. "Ze gelooft het soms niet."
Uiteraard wordt ook weer de standaard vraag gesteld 'hoe wordt je nou zo oud?'. Teuling: "Ze heeft altijd heel gezond geleefd. Tot ze 88 jaar oud was liep ze veel. Vorig jaar deed ze dus voor het eerst mee met de avondvierdaagse. Ook biologisch eten en gezond leven."
Daarnaast heeft Teuling nog een tip, alhoewel ze niet zeker is of het écht werkt. Mevrouw Kuijntjes is namelijk nooit getrouwd geweest.