Hellevoetse kattenmoordenaar mishandelt katten met stomp voorwerp

In Hellevoetsluis is een kattenbeul actief die katten met een stomp voorwerp toetakelt. Volgens bewoners zijn er inmiddels al elf katten mishandeld en acht overleden.

Inwoners noemen de dader meedogenloos, omdat hij zelfs overdag de katten durft te mishandelen.

Een van de katten die dood werd gevonden in de tuin, is dezelfde dag nog begraven, zegt de vader van de eigenares. De kat was van zijn dochter en omdat ze net bevallen is, wilde hij haar de zwaar mishandelde kat niet laten zien. Daarna zijn ze pas aangifte gaan doen.

Signalement


De politie heeft een signalement van de dader, die vermoedelijk sinds 13 juni bezig is; de eerste dag dat een melding van een mishandelde kat binnenkwam. Hoe de man eruit ziet, wordt wegens het onderzoek voorlopig niet bekend gemaakt. Ook bewoners is gevraagd niets te zeggen.

Tot nu toe hebben twee inwoners een verdachte situatie en mogelijk ook de dader gezien. Eenmaal om 06:00 uur 's ochtends en daarna in de daaropvolgende nacht.

Bij de signalering in de ochtend zag de getuige iemand vlakbij een speeltuin een zwaargewonde rode kat in de bosjes leggen, zegt een vrouw. "Toen is hem gevraagd wat er aan de hand is, waarop hij zei dat hij zijn vrouw ging halen. Daarna is hij niet meer gezien."

De buurt heeft een WhatsApp-groep met zo'n vijftig bewoners, maar er zijn zorgen dat de dader ook in die groep zit en zo op de hoogte is van de plannen van de wijk.

Surveilleren


De politie heeft toegezegd extra te gaan surveilleren en neemt elke melding serieus.

De man die de kat van zijn dochter moest begraven, vreest dat ze de dader op heterdaad zullen moeten betrappen: "Dat kost misschien een kattenleven, maar dan hebben we hem wel."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: