FEYENOORD

Feyenoord kent geen enkele moeite met Volendam en trekt goede lijn na zege op Lazio door

Feyenoord viert met doelpuntenmaker Sebastian Szymanski de 0-2 tegen FC Volendam
Feyenoord viert met doelpuntenmaker Sebastian Szymanski de 0-2 tegen FC Volendam © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft de overwinning op Lazio (1-0) en overwintering in de Europa League zondagmiddag een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij FC Volendam was de ploeg van Arne Slot veel beter dan de palingboeren, waardoor Feyenoord een gemakkelijke zege boekte: 0-2.
Dit moet je onthouden van FC Volendam-Feyenoord
Dit moet je onthouden van FC Volendam-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Op een dag waarop de meeste mensen het liefst binnen zouden blijven, moest Feyenoord in een druistig Volendam tegen de plaatselijke FC drie punten pakken om in het spoor van koploper Ajax te blijven. Dat deden de Rotterdammers uiteraard met een goed gevoel na de knappe overwinning op Lazio van donderdag, waarmee plaatsing voor de laatste zestien van de Europa League werd veiliggesteld.
Ten opzichte van het duel van donderdag was er een basisplaats voor Quilindschy Hartman in plaats van Marcos López, die tegen Lazio al in de rust werd gewisseld na een moeizame eerste helft. Ook Igor Paixão had opnieuw een basisplaats bij Feyenoord. De Braziliaan zorgde al snel voor het eerste gevaar door er aan de zijkant van het strafschopgebied doorheen te glippen en Danilo in stelling te brengen. Die zag zijn inzet echter vlak voor de lijn geblokt worden.
Feyenoord-aanvaller Danilo over zijn goal tegen FC Volendam: 'We trainen veel op deze situaties'

Danilo

Het was één van de mogelijkheden die een goed Feyenoord in de eerste helft kreeg. Onder anderen Sebastian Szymanski, Lutsharel Geertruida en opnieuw Danilo konden Feyenoord al in het eerste kwartier op voorsprong schieten, maar troffen geen doel. Het was echter wachten op een Rotterdamse goal, die in de zestiende minuut ook viel. Bij zijn derde kans schoot een compleet vrij staande Danilo de bal keurig achter FC Volendam-doelman Filip Stankovic.
Zo klonk de 0-1 van Danilo op Radio Rijnmond. Tekst gaat verder onder de video.
Zo klonk de 0-1 van Danilo bij FC Volendam-Feyenoord op Radio Rijnmond
Feyenoord wilde daarna meer en bleef naar aanvallen, maar kreeg ook meer van Volendam te duchten. Na 32 minuten kregen de palingboeren dan ook een grote kans, maar Feyenoord-doelman Justin Bijlow voorkwam met een fraaie redding een tegentreffer. De ruststand leek vervolgens 0-1 te worden, maar Szymanski dacht daar anders over. De Pool werd vrijgespeeld en haalde vanaf het een meter of twintig geplaatst met links uit. Een prima goal van de rechteraanvaller, die Feyenoord zo extra lekker de rust in schoot.
Zo klonk de 0-2 van Sebastian Szymanski op Radio Rijnmond. Tekst gaat verder onder de video.
Zo klonk de 0-2 van Sebastian Szymanski bij FC Volendam-Feyenoord op Radio Rijnmond
Vlak na rust kwam Feyenoord er nog wel gevaarlijk uit, maar verder speelde de rood-witten vooral gecontroleerd. De ploeg van Slot leek de wedstrijd rustig uit te willen spelen, zeker in de wetenschap dat donderdag alweer het thuisduel met Cambuur wacht. Het leidde tot een tweede helft waarin de kansen op zijn zachtst gezegd schaars waren.

Giménez

Nadat Santiago Giménez in de ploeg kwam, zocht Feyenoord wel weer meer de aanval. De Mexicaan oogde gretig en kreeg vijf minuten na zijn entree een enorme kans op aangeven van Orkun Kökcü. Giménez schoot de bal keihard in, maar Stankovic voorkwam met een fraaie redding de derde Rotterdamse treffer. Ook David Hancko en Szymanski waren dicht bij 0-3, maar kregen de bal niet tegen de touwen.
Doelpunten vielen er niet meer, waardoor het bij 0-2 voor de ploeg van Arne Slot bleef. Feyenoord blijft zo in het spoor van koploper Ajax, dat vier verliespunten minder heeft. Zoals gezegd komt Feyenoord donderdag (20.00 uur) alweer in actie, als het een inhaalduel speelt met Cambuur in de Kuip.

FC Volendam-Feyenoord 0-2 (0-2)

16’ Danilo 0-1
43’ Sebastian Szymanski 0-2
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman (61' López); Timber (72' Wieffer), Kökcü, Dilrosun; Szymanski, Danilo (72' Giménez), Paixão (61' Wålemark)