NIEUWS

112-nieuws: Grote lading cocaïne aangetroffen in Rotterdamse haven | Fietser zwaargewond bij botsing met auto

De 2814 kilo cocaïne zat verstopt tussen een lading bevroren pijlinktvis
De 2814 kilo cocaïne zat verstopt tussen een lading bevroren pijlinktvis © Openbaar Ministerie
In deze blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond van dinsdag 8 november.

20:48 uur - Bijna 3000 kilo cocaïne aangetroffen tussen lading pijlinktvis

De Douane heeft afgelopen weekend bijna 3000 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. Specifiek gaat het om een lading van 2814 kilo die verborgen zat tussen een lading diepgevroren pijlinktvis uit Ecuador. De container waarin de drugs werden aangetroffen had een bedrijf in Noord-Holland als bestemming. De straatwaarde van de cocaïne wordt geschat op zo'n 210 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

18:20 uur - Fietser zwaargewond na botsing met auto

Op de Langeweg in Oud-Beijerland is dinsdagavond een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. De fietser is met spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht.

16:20 uur - Belastingdienst int 81.000 euro tijdens verkeerscontrole

Tijdens een grootschalige politieactie in de wijken Middelwatering, Schollevaar en Kralingse Veer hebben wijkagenten uit Capelle aan den IJssel en de Belastingdienst dinsdagmiddag beslag gelegd op drie voertuigen en 81.000 euro. Daarnaast werden er ook nog eens acht bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen.

13:30 uur - Drie personen aangehouden op verdenking van witwassing

Op maandag 7 november zijn er in Rotterdam twee mannen (48 en 50) en een vrouw van 68 aangehouden op verdenking van witwassing, dat maakt de FIOD dinsdagmiddag bekend. Twee woningen en twee bedrijfspanden in Rotterdam werden doorzocht. Daarbij is onder meer beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, 15.000 euro aan contant geld, een auto en bankrekeningen.
De FIOD kwam het drietal op het spoor na een signaal dat zij mogelijk betrokken waren bij witwassen in de vastgoedsector. Zo hadden de drie een te laag inkomen om de meerdere panden in hun vastgoedportefeuille te veroorloven. Die zou worden bekostigd met leningen bij particulieren. Die leningen hadden 'opvallend korte looptijden en hoge rentepercentages en moest vóór het einde van de looptijden worden afgelost.
Het drietal werd ook in verband gebracht met een reeks verdachte transacties. Zo ging de 50-jarige verdachte opvallend vaak duur op reis en reed hij in een luxueuze auto.

9:37 uur - Man die in Rotterdam- IJsselmonde onder tram kwam kwam nog in kritieke toestand

De man die zaterdagavond laat onder de tram kwam op de Spinozaweg in Rotterdam-IJsselmonde komt uit Breda en is 36 jaar. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat meldt de politie.
Het slachtoffer is na de reanimatie met spoed naar het ziekenhuis vervoerd
Het slachtoffer is na de reanimatie met spoed naar het ziekenhuis vervoerd © JB Media

8:42 uur - Rotterdammer (18) slapend in gestolen auto van mishandelde man (80) aangehouden

De politie heeft afgelopen vrijdag een 18-jarige Rotterdammer in Tilburg aangehouden. Hij lag te slapen in de gestolen auto van een 80-jarige man. Dat schrijft Omroep Brabant.
De eigenaar van de auto was de nacht daarvoor overvallen in zijn woning in Veldhoven en daarbij zo zwaar mishandeld dat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld moest worden.

6:50 uur - Botsing drie auto's op A4 bij Vlaardingen-Oost

Op de A4 zijn bij Vlaardingen-oost drie personenauto's op elkaar gereden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

6:28 uur - Explosie bij portiekwoning in Schiedam

Bij een portiekwoning in de Puccinistraat in Schiedam is maandagavond rond 01.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. Daarbij sneuvelde de ruit een deur.
Het portiek stond vol rook en er hing een brandlucht. De politie zette de straat voor de woning af en verzegelde de woning voor onderzoek. De bewoner moest de nacht elders doorbrengen.
De politie zoekt naar sporen van een explosie in de portiek van het gebouw.
De politie zoekt naar sporen van een explosie in de portiek van het gebouw. © MediaTV

6:02 uur - Auto crasht tegen lantaarnpaal op de Boompjes in Rotterdam-Centrum

Op de Boompjes in het centrum van Rotterdam is maandagavond rond 09.45 uur een auto gecrasht tegen een lantaarnpaal. De wagen raakte ook een andere auto die aan de zijkant gedeukt is.
De gecrashte auto ligt in de prak. De hulpdiensten waaronder een ambulance rukten uit. De blaastest en speekseltest die de politie bij de bestuurder afnam, waren negatief. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het verkeersongeval.
De politie sloot de Boompjes vanaf de Erasmusbrugbrug in de richting van de Willemsbrug tijdelijk af.
De auto die crashte tegen een lantaarnpaal op de Boompjes ligt in de prak.
De auto die crashte tegen een lantaarnpaal op de Boompjes ligt in de prak. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl