nieuws

'Geblunder Algerabrug moet politieke gevolgen krijgen'

algerabrugfile02.cropresize.tmp.jpg
algerabrugfile02.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Verkeerswethouder Bart Prins van de gemeente Krimpen aan den IJssel moet opstappen vanwege het geblunder op de Algerabrug. Dat vindt oppositiepartij Stem van Krimpen.
Vorige maand werd er op de wisselstrook aan de kant van Krimpen aan den IJssel nieuw asfalt aangebracht. Na twee weken lieten delen van de asfaltlaag los en moest alles weer van het wegdek geschraapt worden. Over het kale beton op de wisselstrook bij de Algerabrug mag nu nog maar 30 kilometer per uur gereden worden, dit met als gevolg enorme verkeersopstoppingen.

“Prins is niet de sterke wethouder die nu nodig is”

Bert Luijendijk van de lokale partij Stem van Krimpen vindt dit hét bewijs dat de verantwoordelijk wethouder, Bart Prins, zijn portefeuille verkeer naast zich neer moet leggen. “Men wilde even snel en goedkoop in een half weekend de belabberde situatie aanpakken, maar het resultaat is beneden alle peil. De inwoners staan nu dagelijks weer in een lange file zich te ergeren, omdat de asfaltering totaal mislukt is. Prins is gewoon niet de sterke wethouder die je nodig hebt bij dit soort brede, regionale problemen.”

Werkzaamheden vorig jaar juli

Luijendijk begrijpt ook niet dat de gemeente Krimpen aan den IJssel het asfalt niet vorig jaar heeft vernieuwd toen de Algerabrug dicht was vanwege werkzaamheden aan de kant van Capelle aan den IJssel. “Als we toen een weekje langer door hadden gewerkt met de goede samenwerking die we toen hadden met Rijkswaterstaat, dan was deze ellende ons bespaard gebleven.”

Onderzoek

Hoe lang het verkeer zich hier nog aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur moet houden is nog onbekend. De gemeente wil de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak van de problemen afwachten voordat er opnieuw wordt geasfalteerd. Deze uitkomst wordt aanstaande vrijdag verwacht. Voor die tijd wil wethouder Prins ook geen reactie geven.