SPARTA

Sparta naar Voren! De vrees voor een winterverkoop: '7 miljoen kan je niet weigeren'

Sparta naar Voren
Sparta naar Voren © Rijnmond
In een nieuwe aflevering van Sparta naar Voren! hangt er een vrolijke stemming in de studio. Sparta won dit weekend met 4-0 de uitwedstrijd bij Vitesse en hiermee verstevigden de Spangenaren hun positie in het linkerrijtje nog maar eens. Spelers als Kitolano, Lauritsen en Mijnans blinken wekelijks uit, maar wat gebeurt er als er in de winterstop een Engelse club zich meldt? '7 miljoen kan Sparta niet weigeren.'
Opvallend blijft de alsmaar breder wordende grijns waarmee de heren Slotboom en Van Os wekelijks de studio van Sparta naar Voren! betreden. Het gaat goed met Sparta en dat doet de heren deugd. Van Os keek de wedstrijd op het kleine schermpje van zijn mobiel, waar Slotboom in het Vitesse-vak naast het uitvak plaats nam. "Sparta scoorde vier keer aan de kant van het uitvak, dus ik zat vier keer in beeld met mijn armen over elkaar, omdat ik niet kon juichen. Naast mij zat een veel te grote Vitesse-supporter met het uiterlijk van een bokser", lacht Slotboom.
Ondanks de overtuigende overwinning kon het spreekkoor over homoseksuele Vitesse-supporters de heren aan tafel niet bekoren. "Sparta is van alle Spartanen, dus liedjes over andermans geaardheid passen daar niet bij", spreekt Van Os bestraffend over de teksten die zaterdag vanuit het uitvak kwamen.
Volgens Van Os is Tobias Lauritsen zijn Spartaan van de Week. "Zo goed als afgelopen zaterdag hebben we hem inderdaad nog niet gezien", zegt Slotboom. "Kitolano en Lauritsen blinken wekelijks uit. Wat gebeurt er met hen in de winterstop? Engelse clubs hebben zo veel geld. Als zij 7 miljoen op tafel leggen, is dat een offer that Sparta can't refuse", zegt Van Os.

De horeca op Het Kasteel

In Sparta naar Voren! waren de afgelopen weken kritische woorden te horen over de horeca bij Sparta. Vorige week werd Slotboom hiermee geconfronteerd op Het Kasteel. Hij liep een ontevreden luisteraar van de podcast tegen het lijf en dit bleek de chef horeca te zijn. Slotboom kreeg een rondleiding langs de horecapunten en stuitte op verschillende problemen waar de medewerkers mee te maken hebben. "De hokjes waarin gewerkt moet worden zijn behoorlijk klein en er zijn erg weinig frituurpannen voor een heel stadion", viel hem op. Maar er is verbetering op komst, liet algemeen directeur Manfred Laros vorige week al in de podcast weten.
Verder wordt er deze aflevering gesproken over de onzelfzuchtigheid van Mario Engels, het jubileum dat Sparta te wachten staat en quiz van het KasteelNieuws. Kortom: alle reden om te kijken of luisteren naar een nieuwe aflevering van Sparta naar Voren!
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.