SOCIALE MEDIA

Katten en klussers, 'restocking' en husky George: 7 socialtips om je winterdip mee te verzachten

| Foto:
| Foto:
Het is weer november. Dat betekent: lange nachten, weinig daglicht en vitamine D bijslikken - het gebrek aan zonlicht en frisse lucht speelt zwaarmoedigheid flink in de kaart. Wat vrolijkheid is daarom geen overbodige luxe. Geniet van deze 7 socialtips om de winterdip íets dragelijker te maken.

#1 Rotterdamse Memes (@rotterdamsememes) | 97.700 volgers op Instagram

Wellicht zit deze portie Rotterdams entertainment al in jouw dagelijkse routine, maar memes zijn natuurlijk onmisbaar in een lijstje zoals deze. Bij Rotterdamse Memes (@rotterdamsememes) vindt je oude en vertrouwde Amsterdam-haat, je Brammetje die je weer kan halen of buitenbeentje Schiedam.

#2 R O S E (@numbersixtysix) | 1,1 miljoen volgers op TikTok

Als je dit leest heb je misschien nog een torenhoge vaat op het aanrecht staan of zit je koelkast ongeordend volgepropt. Bij Roos (@numbersixtysix) is dat beslist niet het geval. Kom volledig tot rust als ze haar colaatjes ‘restockt’ of nieuwe kruidenpotjes uitpakt en netjes in de la legt. Daarnaast zie je d’r ook lekker rommelen in haar Dordtse woning en doe je misschien nog wel wat inspiratie op om je eigen leven te beteren.
'Restocking' van @numbersixtysix

#3 Strooiscooters in Rotterdam (@strooiscooters010) | 24.800 volgers op Instagram

Ze zijn makkelijk te gebruiken en maken de stad mobieler, maar niet iedereen weet hoe je die dingen fatsoenlijk parkeert. Deze foutparkeerders worden door Laura (@lautastique) verzameld op Strooiscooters in Rotterdam (@strooiscooters010). Deze ‘verstrooide’ scooters krijgen daarnaast meer identiteit door een bijpassend gedichtje.

#4 The One Max Show (@theonemaxshow) | 118.100 volgers op TikTok

De Zwijndrechtse Max de Vries verblijft momenteel in Sydney, maar weet als geen ander een Rotterdams, Brabants of Limburgs accent op te zetten. Of een accent in een andere taal. En of dat dan allemaal precies klopt is misschien een tweede, maar daar reageert Max (@theonemaxshow) dan ook weer graag op. Dus benieuwd naar shut up' in tien accenten of 'this is how your language sound to other people'? Check dan zijn account.
'How to make a living in 10 accents' van @theonemaxshow

#5 Darren & George (@darrendoesit) | 6542 volgers op TikTok

Deze ‘Corporate Dog Dad’ neemt je elke mee in het leven van hem en zijn hond George. We zien hem boodschappen doen, reizen naar z'n werk en vooral ook heel veel lekkere dingen maken. Husky George kan in ieder geval (bijna) elke dag rekenen op een flinke wandeling door Rotterdam en zo af en toe maakt Darren (@darrendoesit) een echt feestje van zijn avondmaal in ‘Chez George’.
'Chez George' van @darrendoesit

#6 Katten in Rijnmond (@rotterdamsekatten) en (@catsofdordt) | 1227 en 276 volgers op Instagram

Katten hebben het eigenlijk altijd goed voor elkaar. Zeker als ze bedenkelijk, of veelal slapend, voor het raam zitten. De katten en poezen zijn er in ieder geval in grote getale in onze regio. Op verschillende Instagramaccounts (@rotterdamsekatten en @catsofdordt) kun je kiekjes van deze straattijgers, raampoezen en schattige kittens bewonderen.

#7 Klussende Rijnmonders (@inhilliestaateenhuis), (@rotterdamshuisje) en (@apotheekaandevoorstraat) | Instagram

Nog even over dat huis waar je in ligt te scrollen; is het niet eens tijd voor een nieuw behangetje of een lik verf aan de muur? Deze klussers uit Rotterdam (@inhilliestaateenhuis en @rotterdamshuisje) en Dordrecht (@apotheekaandevoorstraat) zijn in ieder geval druk bezig om hun historische bouwvallen volledig te strippen en een nieuw paleisje van te maken. Ze laten hun volgers meegenieten van alle verbouwingen en veranderingen. Ook hier doe je misschien wat inspiratie op!
En natuurlijk kun je ons ook volgen op Instagram (@rtvrijnmond) en TikTok (@rtv_rijnmond)!