BUREAU RIJNMOND

Agent tweemaal aangereden door bestuurder Audi in Afrikaanderwijk

Agent tweemaal aangereden door bestuurder Audi
Agent tweemaal aangereden door bestuurder Audi © Bureau Rijnmond
Een bestuurder van een auto rijdt een agent tweemaal aan, maar het slachtoffer raakt daarbij wonderwel niet zwaargewond. De auto die als wapen wordt gebruikt is inmiddels terecht. De bestuurder nog niet. Hij wordt verdacht van een poging tot doodslag.
De bewoners van de Jacominastraat in de Rotterdamse Afrikaanderwijk ondervinden veel drugsoverlast. En zij maken daar ook geregeld melding van. Dus staat de straat onder verscherpt politietoezicht. Op donderdagavond 27 oktober lopen twee wijkagenten de straat in en zien ze dat mannen bezig zijn met het overhevelen van dozen van een auto die midden op de weg staat naar een geparkeerde auto.
Als de agenten op de auto’s aflopen gaat de wagen die midden op de weg staat er direct vandoor. Dus spreken ze de bestuurder van de geparkeerde auto aan, waarvan de motor al draait. Hij weigert echter de agenten de inhoud van de dozen te tonen en rijdt, als er om zijn legitimatiebewijs wordt gevraagd, plotseling achteruit over de voet van één van de agenten. De agent wordt door de bumper van de auto naar achteren geduwd en valt hierdoor letterlijk steil achterover.

Politieman bont en blauw

De bestuurder toont geen enkel berouw en rijdt daarna vooruit, over het been van de agent, die even bewusteloos raakt. Zijn collega lost een waarschuwingsschot maar dat heeft geen effect. De man ontkomt. In het ziekenhuis blijkt dat de agent niets heeft gebroken, maar dat hij wel diverse kneuzingen en een hoofdwond heeft. Verder is hij bont en blauw.
Op camerabeelden is te zien dat de vluchtauto, een donkerkleurige Audi RS3, na het incident met hoge snelheid de Pretorialaan oprijdt en scheurt daarna over de Hillevliet. Vermoedelijk is de auto vervolgens de 1e Balsemienstraat ingereden.
Later die avond is de Audi teruggevonden in de Kamperfoeliestraat in de wijk Bloemhof.
Het kenteken van de auto heeft de politie niet naar de verdachte geleid. Maar mogelijk hebben voorbijgangers de auto zien rijden of zien parkeren. Bovendien, wie herkent de auto van de beelden of heeft aanvullende camerabeelden? Alle informatie is welkom.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000