FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Linkerkant met Hartman en Paixão voorlopig zo laten staan'

Quilindschy Hartman speelde een goede wedstrijd voor Feyenoord tegen SC Cambuur
Quilindschy Hartman speelde een goede wedstrijd voor Feyenoord tegen SC Cambuur © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een nieuwe Podcast Feyenoord bespreekt presentator Jesse van Someren met commentatoren Philip van Es en Dennis Kranenburg de minimale zege van Feyenoord op SC Cambuur (1-0). De mannen zijn het erover eens dat de ploeg van hoofdtrainer Arne Slot de wedstrijd maar snel moet vergeten én prijzen de linkerkant van Feyenoord, bestaande uit Quilindschy Hartman en Igor Paixão.
Na de wervelende openingsfase van Feyenoord gingen de mannen er in de Kuip eens goed voor zitten, maar het viel al met al behoorlijk tegen wat de ploeg van Arne Slot tegen Cambuur voorschotelde. "Onwil kun je het niet noemen, de aanvallen hebben ze wel gecreëerd", zegt Van Es. Kranenburg is het daarmee eens. "Op zo'n avond kan het, als het mee zit, ook gewoon 5-0 worden. Maar feit is ook dat de jongens voorin niet brengen wat ze moeten brengen, want veel van de aanvallers hadden er één kunnen maken."
Al met al waren de mannen, net als Slot, niet echt tevreden over het spel van Feyenoord. Kranenburg en Van Es hebben wel lovende woorden over voor matchwinner Quilindschy Hartman. "Hij maakte een uitstekende indruk. Hartman was bij heel veel betrokken, zowel aanvallend als verdedigend", zegt Kranenburg, die wordt aangevuld door Van Es. "Voor Slot lijkt het me de puzzel nu steeds makkelijker leggen. Hij verkeert in goede vorm en straalt echt vertrouwen uit."

Hartman

Als het aan Kranenburg ligt, dan is Hartman de nummer één linksback van Feyenoord op dit moment. "Ik zou zeggen van wel. Natuurlijk wordt het wel per wedstrijd bekeken en kan het na twee mindere duels zomaar zijn dat Marcos López weer eens kans krijgt, maar op dit moment vult Hartman het gewoon uitstekend in."
Quilindschy Hartman (midden) wordt tegen SC Cambuur gefeliciteerd met zijn eerste treffer voor Feyenoord
Quilindschy Hartman (midden) wordt tegen SC Cambuur gefeliciteerd met zijn eerste treffer voor Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Van Es pleit ervoor om de gehele linkerkant met Hartman én Igor Paixão, die tegen Cambuur voor de derde wedstrijd op rij speelde, te laten staan. "Het mag allemaal nog wat effectiever, maar je wint de wedstrijd wél dankzij een aanval over links. Op de linkerkant was aan het begin van het seizoen juist veel kritiek, omdat men daar elkaar niet kon vinden. Maar het gaat steeds beter lopen en Paixão wordt ook steeds beter. Ik zou het voorlopig zo laten staan."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!