FEYENOORD

Feyenoord-keeper Bijlow gaat met Oranje naar Qatar

Justin Bijlow voorafgaand aan Feyenoord-Cambuur
Justin Bijlow voorafgaand aan Feyenoord-Cambuur © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Justin Bijlow is opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. De doelman van Feyenoord is een van de drie keepers in de selectie van Oranje. Bijlow is de enige speler van Feyenoord die namens Nederland afreist naar Qatar.
Bijlow stond lange tijd ter discussie bij Louis van Gaal. Tijdens de laatste interlands maakte hij geen deel uit van de selectie van Oranje. Nu is hij dus wel opgeroepen in de selectie van 26 spelers, die volgende week afreist naar Qatar.
In totaal kwam Bijlow tot zes interlands, waarin Oranje vier keer won en twee keer gelijk speelde. Op 13 november 2021 kwam de doelman van Feyenoord voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. Toen werd er in de WK-kwalificatiereeks met 2-2 gelijk gespeeld bij Montenegro. Een liesblessure en een operatie aan zijn voet hielden de geboren Rotterdammer daarna aan de kant.
Ook de oud-Feyenoorders Tyrell Malacia, Stefan de Vrij en Steven Berghuis zijn opgenomen in de WK-selectie, evenals de voormalig Spartanen Denzell Dumfries en Marten de Roon. Ook geboren Capellenaar Noa Lang maakt deel uit van de selectie van Louis van Gaal. 
De grootste verrassing is het niet selecteren van Jasper Cillessen. De doelman van NEC leek lange tijd de onbetwiste nummer één van Van Gaal, maar valt vlak voor het WK alsnog af.

Nog meer Feyenoorders naar Qatar

Ook Feyenoorder Sebastian Szymanski is zeker van deelname aan het WK. Hij neemt met Polen deel aan het toernooi en neemt het in de groepsfase op tegen Argentinië, met oud-Feyenoorder Marcos Senesi in de voorselectie, Saudi-Arabië en Mexico. Bij de Mexicanen is Feyenoord-spits Santiago Giménez één van de spelers die kans maakt op een plek in de definitieve selectie.
Om 13:00 uur licht Van Gaal zijn selectie toe. De persconferentie is live te volgen via Rijnmond.nl.
We gingen deze week de straat op met de vraag: Heeft u al zin in het WK?