CHRISNATUURLIJK

Bevers in de Biesbosch in Chris Natuurlijk van 12 november

De bever is het grootste knaagdier van Europa
De bever is het grootste knaagdier van Europa © Pixabay
Chris Natuurlijk speurt zaterdag vanaf 08:00 uur naar bevers in de Biesbosch, bladert door het boek Weer verandert alles, ontdekt stadskruid en geeft boekentips voor Sinterklaas.
Hoe gaat het met de bever in Nederland? In de negentiende eeuw was de bever uitgestorven in ons land, maar in 1988 zijn in de Biesbosch bevers uit het buitenland uitgezet. Inmiddels zorgen bevers ook voor problemen. Ze graven bijvoorbeeld holen in dijken of ze knagen bomen om die eigenlijk hadden moeten blijven staan. Gaat het misschien té goed met bevers? Tijdens een boottochtje door de Sliedrechtse Biesbosch vraagt Chris Natuurlijk het aan Harm Blom, boswachter van Staatsbosbeheer in de Biesbosch.
Beverspoor
Beverspoor © Pixabay

Weer verandert alles

Het boek Weer verandert alles van Rotterdams Weerwoord gaat over klimaatverandering en wat er nodig is om Rotterdam in de toekomst leefbaar te houden. Bij de Rijnhaven spreekt Chris Natuurlijk Vera Konings, adviseur waterveiligheid bij de gemeente Rotterdam en Johan Verlinde van Rotterdams Weerwoord over het boek .
Vera Konings en Johan Verlinde in de Rijnhaven met het boek Weer verandert alles
Vera Konings en Johan Verlinde in de Rijnhaven met het boek Weer verandert alles © Rijnmond

Straatgras en paardenbloem

Onkruid bestaat niet, vindt botanicus Melitta van Bracht van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam. Het kleurboek Stadskruid Rotterdam vraagt aandacht voor de plantjes die anderen onkruid noemen, maar die ondanks droogte, hitte, kou en weinig voedsel tussen harde stenen kunnen groeien en dan wordt er ook nog vaak over ze heen gelopen.
Kleurboek Stadskruid Rotterdam tussen een van de plantjes uit het boek
Kleurboek Stadskruid Rotterdam tussen een van de plantjes uit het boek © Rijnmond

Hij komt, hij komt

Sinterklaas komt zaterdag weer aan in Nederland. In het boekennieuws tipt Gert-Jan van Rietschoten welke boeken Sinterklaas in de zak kan stoppen.
Sinterklaas weer in het land
Sinterklaas weer in het land © Pixabay
Zaterdag 12 november van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.