METRO

Nóg een keer uitstel: metro naar Hoek van Holland Strand rijdt op z'n vroegst pas volgend jaar

De Hoekse Lijn
De Hoekse Lijn © Rijnmond
Het moest afgelopen zomer al kunnen, maar dat werd uitgesteld naar oktober. Daarna werd het november, maar ook dat blijkt onhaalbaar. Het laatste stukje van de Hoekse Lijn gaat op zijn vroegst pas volgend jaar open. Maar wanneer je precies naar station Hoek van Holland Strand kunt, is nog onduidelijk, zegt de Rotterdamse verkeerswethouder Vincent Karremans.
De RET is al sinds half mei bezig met het testen van het laatste stukje richting zee. Daarbij wordt gekeken of de systemen goed werken en of de baan in orde is. De wethouder laat weten dat er de afgelopen tijd is gewerkt aan het oplossen van 'de restpunten' die uit de testritten zijn gekomen. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van die problemen.

'Onvoldoende vorderingen'

"Ik heb kort na het zomerreces moeten constateren dat er onvoldoende vorderingen waren gemaakt", meldt de wethouder. "Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling. Tot die tijd blijf ik het project met verhoogde intensiteit aansturen."
Karremans zal voor de kerstdagen bekendmaken wanneer reizigers met de metro naar het strand van Hoek van Holland kunnen. Verder laat Karremans weten dat hij het voor de strandbezoekers en ondernemers vervelend vindt dat de Metro aan Zee nog niet rijdt.
Mensen die het Hoekse strand willen bezoeken met het openbaar vervoer moeten vooralsnog gebruik maken van bus 611, die vanaf het tijdelijke busstation Hoek van Holland Haven naar het strand rijdt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl