nieuws

Ziekenomroep Spijkenisse gestopt

studiosri.cropresize.tmp.jpg
studiosri.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ziekenomroep Studio Rabo Internationaal uit Spijkenisse is dinsdagavond gestopt met uitzenden. De omroep moest noodgedwongen stoppen van de directie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis omdat het niet meer van deze tijd zou zijn.
De uitzendingen van ziekenomroep SRI kwamen sinds 1990 vanuit een klein kamertje in het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenise. Elke patiënt kon naar de ziekenomroep luisteren via een speciaal intern kanaal. Binnenkort kunnen patiënten radio en tv kijken via het internet en niet meer via dit verouderde interne systeem.
Geen geld
De studio van de ziekenomroep zou moeten worden verbouwd om nog te kunnen uitzenden op dit internetkanaal. De directie van het ziekenhuis vindt de kosten hiervoor veel te hoog. Ook blijven patienten steeds minder lang in een ziekenhuis liggen waardoor volgens de directie de animo om naar een ziekenomroep te luisteren ook verdwijnt.
Verslaggever Maikel Coomans was maandagavond bij de laatste uitzending van ziekenomroep SRI, die toch redelijk emotioneel was.