112

112-nieuws: Stomdronken vrachtwagenchauffeur plast in Rotterdam in broek | Stroomstoring Utrecht Centraal opgelost

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zondag 13 november.

20:35 uur - Dronken vrachtwagenchauffeur plast in Rotterdam in broek

De Rotterdamse verkeerspolitie heeft een vrachtwagenchauffeur (61) van de weg gehaald die iets te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek stomdronken (1010 ugl) en had niet eens door dat hij in z'n broek had geplast, meldt de politie op Facebook. De man werd betrapt bij een controle op de N210. Vooral het langzaam rijden viel op. De man is zijn rijbewijs kwijt.

20:00 uur - Stroomstoring treft ook treinen richting Rotterdam

Update 20:30 uur: de stroomstoring is opgelost, het treinverkeer wordt weer opgestart
Treinstation Utrecht Centraal is getroffen door een stroomstoring. Het gaat om een storing op de bovenleidingen. Daardoor rijden er vrijwel geen treinen daar. Dat heeft ook gevolgen voor treinen die vanuit onze regio richting Utrecht rijden. Het advies is om de planner van de NS in de gaten te houden voor de meest recente informatie.

18:20 uur - Fietsster (87) gewond na botsing met auto

In Hendrik-Ido-Ambacht is een vrouw van 87 gewond geraakt nadat zij op haar fiets werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Krommeweg met de Aelbert Cuyplaan.
De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk is gebeurd, kon de politie niet zeggen. Volgens omstanders heeft de laaghangende zon mogelijk een rol gespeeld. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

16:40 uur - Rotterdamse politie vindt ruim 500 cobra's, man opgepakt

De politie heeft in een huis aan de Tiendstraat in het Oude Westen van Rotterdam meer dan vijfhonderd cobra's gevonden. Voor het zware vuurwerk is een man van 18 uit Rotterdam opgepakt.

13:05 uur - Watertaxi redt in water gevallen man tussen Willemsbrug en Erasmusbrug

Tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug langs de Boompjeskade in het centrum van Rotterdam is zondagmiddag een man in het water van de Nieuwe Maas gevallen. Dat meldt de brandweer. Personeel van de Watertaxi was er volgens een getuige snel bij. De schipper hielp de man uit het water.
Volgens een woordvoerder van de brandweer was de man in de rivier gevallen terwijl hij invloed van alcohol was.
De hulpdiensten rukten uit om een man die in de Nieuwe Maas gevallen was te helpen.
De hulpdiensten rukten uit om een man die in de Nieuwe Maas gevallen was te helpen. © Tipgever

11:48 uur - Vechtpartijen na voetbalwedstrijden in Kinderdijk

In Kinderdijk zijn zaterdagavond supporters van VV De Zwerver en VV Nieuw-Lekkerland na een voetbalwedstrijd met elkaar op de vuist gegaan. Daarbij raakten een 44-jarige Kinderdijker, een 39-jarige Alblasserdammer en een Nieuw-Lekkerlander gewond.
De politie rukte uit met zeven politiewagens. "Veel bezoekers balen van het geweld, omdat dat volgens hen geen recht doet aan de fijne middag die men met elkaar heeft beleefd", aldus Alblasserdams Nieuws. De Zwerver won met 1-0 van Nieuw-Lekkerland.
In Kinderdijk braken gevechten uit na een voetbalwedstrijd.
In Kinderdijk braken gevechten uit na een voetbalwedstrijd. © Alblasserdams Nieuws

08:31 uur - Verdwenen bestuurder ongeval A20 opgepakt

De politie heeft de bestuurder van de auto die in de nacht van zaterdag op zondag op de A20 bij Maassluis over de kop sloeg opgepakt. Het gaat om een man uit Schiedam. Na het ongeluk was de bestuurder zoek. De politie vond hem zondagochtend rond 8:00 uur. Hij bevindt zich op het politiebureau en moet daar een bloedtest ondergaan.
Een auto sloeg over de kop op de A20.
Een auto sloeg over de kop op de A20. © MediaTV

04:06 uur - Grote ravage na ongeval op A20, bestuurder zoek

De A20 is bij Maassluis afgesloten na een ongeval. Rond half 5 in de nacht van zaterdag op zondag reed daar een auto met grote snelheid tegen de vangrail. De auto sloeg daarna over de kop. Ooggetuigen zeggen dat er over een traject van ongeveer honderd meter brokstukken op de weg lagen.
Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, bleek de bestuurder zoek. De politie heeft speurhonden en het drone-team van de brandweer ingezet om te zoeken naar de inzittenden. Die waren zondagochtend 7:30 uur nog niet gevonden. De weg is naar verwachting tot 10:00 uur vanochtend dicht. Autoverkeer kan er langs via de af- en oprit.
Veel ravage op de rijbaan bij Maasland op de A20
Veel ravage op de rijbaan bij Maasland op de A20 © MediaTV

00:11 uur - Botsing op kruispunt 's Gravelandseweg in Schiedam

Op het kruispunt bij de 's Gravelandseweg in Schiedam botsten zaterdagavond twee auto's op elkaar. Een van de bestuurders is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het kruispunt was afgesloten tot de brokstukken op de weg opgeruimd waren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl