FEYENOORD

Slot gaat met Feyenoord als koploper de winterstop in en prijst zijn ploeg: 'We hebben nergens punten gestolen'

Arne Slot tijdens het duel tussen Feyenoord en Excelsior
Arne Slot tijdens het duel tussen Feyenoord en Excelsior © Peter Lous/Orange Pictures
Arne Slot gaat als trainer van van Feyenoord als herfstkampioen de winterstop in en is daar uiteraard blij mee. De trainer vertelde na afloop van de overwinning in de Rotterdamse derby tegen Excelsior (5-1) dat hij de koppositie van zijn ploeg terecht vindt, al is Slot ook van mening dat Feyenoord nog stappen kan en moet zetten.
Na afloop stond Arne Slot met een grote glimlach de aanwezig media te woord. Door het puntenverlies van Ajax en PSV gisteravond, had Feyenoord de kans om de koppositie in de eredivisie te pakken. Dat deed de ploeg met verve. "Helemaal tevreden ben je volgens mij nooit. Het uitspelen van grote kansen kan nog beter. Maar over het algemeen een hele prettige overwinning."
De zege van Feyenoord in de Rotterdamse derby kwam mede tot stand dankzij een Orkun Kökcü, die tweemaal scoorde en zo belangrijk voor zijn ploeg was. Na afloop spreekt Slot vol lof over zijn pupil. "Oké, een goal werd van richting veranderd. Maar Orkun is een hele goede speler. Hij heeft hier jarenlang voor gewerkt. Jarenlang was hij één van de grootste talenten in de jeugd van Feyenoord en bij het eerste. Hij wordt steeds ouder en gaat beter spelen. Hij kan het tempo in duels ook steeds beter aan. Best bijzonder, gezien de moeilijke voorbereiding die hij heeft gehad."

Mooi puntenaantal

Over een moeilijke voorbereiding gesproken: Feyenoord beleefde die door de vele mutaties in het elftal ook. En toch gaat de ploeg van Slot als koploper de WK-stop in. De Feyenoord-trainer is dan ook trots op zijn ploeg. "We hebben bij PSV terecht verloren, maar voor de rest zijn we tegen iedere tegenstander beter geweest. We hebben nergens punten gestolen, eerder punten laten liggen. We staan op een hartstikke mooi puntenaantal."
Het winterkampioenschap betekent echter niet dat Feyenoord gaat zweven, zo benadrukt Slot. "Als je na veertien duels bovenaan staat, zou het gek zijn om als supporter niet met de titel bezig te zijn. Maar wij kunnen en moeten nog voldoende stappen voorwaarts maken."
Bekijk hier het interview met Feyenoord-trainer Arne Slot.
Arne Slot is lovend over Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü: 'Hij heeft er jarenlang voor gewerkt en is een hele goede speler'