FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Kökcü is met dit niveau niet te behouden'

Orkun Kökcü viert een van zijn treffers tegen Excelsior
Orkun Kökcü viert een van zijn treffers tegen Excelsior © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een nieuwe Podcast Feyenoord bespreken Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg met presentator Jesse van Someren de zege van Feyenoord op Excelsior (5-1), waarmee de ploeg van Arne Slot zich tot winterkampioen kroonde. De mannen zijn lovend over Feyenoord én in het bijzonder over aanvoerder Orkun Kökcü, die tegen Excelsior twee keer scoorde.
Ook Dennis en Dennis kunnen er niet omheen: dat Feyenoord de WK-stop in gaat als koploper, doet de mannen diep van binnen wel goed. Al benadrukt Van Eersel al snel dat de ploeg van Arne Slot nog een lange weg te gaan heeft. "Het is pas speelronde veertien. Normaal ben je in de winterstop al op een wedstrijd of achttien. Dan hecht ik er nog net wat meer waarde aan. Dus laten we ons Feyenoorders niet te vroeg rijk rekenen", zegt Van Eersel.
Daar is Kranenburg het mee eens. "Als je weet dat na de winterstop een periode komt met wedstrijden tegen Groningen, Ajax, NEC en FC Twente, dan moet je ook maar eens kijken naar hoe het er na achttien duels voor staat. Parijs is nog ver. Maar goed: je kunt de punten, hoe cliché het ook klinkt, maar vast hebben."

Kökcü

Dat Feyenoord van Excelsior won, had het voor een aanzienlijk deel te danken aan Orkun Kökcü. De Feyenoord-aanvoerder maakte de 2-1 en 4-1 en was daarmee van groot belang voor zijn ploeg. Kranenburg prijst de 4-1 van Kökcü, een schot die hij in één keer vanuit de lucht binnenwerkte. "Het was heel knap hoe hij hem, met zijn mindere linker, zo kalm in de hoek schiet. Dat laat zien dat het niet alleen op het veld goed gaat, maar ook in zijn hoofd goed zit."
Van Eersel heeft ook complimenten over de Turkse middenvelder: "Ik denk dat, gezien het niveau dat hij dit seizoen haalt, Kökcü bezig is aan zijn laatste seizoen in de Kuip. Hij draagt de aanvoerdersband met verve en hij heeft geweldig statistieken. Hij is de man op het middenveld waar het om draait. Met dit niveau is hij niet meer te behouden."
Ook stippen de mannen nog even de klasse van Sebastian Szymanski aan. Met name de gelijkmaker van de Pool, een droge streep in de kruising, was van grote schoonheid. Van Eersel prijst Szymanski én vindt dat het aantoont dat de middenvelders bij Feyenoord veel scorend vermogen hebben. "Kökcü maakt zijn vijfde en zesde, Szymanski maakt zijn vijfde en zesde. De vleugelaanvallers leveren dit seizoen nog niet, maar fijn dat Feyenoord dus op de middenvelders kan bouwen."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!