112

112-nieuws: Twee zwaargewonden na mishandeling in Dordrecht | Aanhoudingen voor 389 kilo vuurwerk

De politie startte een onderzoek na de zware mishandeling van een man en een vrouw in Dordrecht.
De politie startte een onderzoek na de zware mishandeling van een man en een vrouw in Dordrecht. © AS Media
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond van maandag 14 november.

21:14 uur - Twee zwaargewonden na mishandeling in Dordrecht

Bij een mishandeling aan de Beinemastraat in Dordrecht zijn een man en een vrouw zwaar gewond geraakt. De twee werden aangevallen door een derde persoon. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De lokale omroep RTV Dordrecht meldt dat de man en de vrouw geen aangifte willen doen.
Het is niet duidelijk waarom de man en de vrouw mishandeld zijn. De politie is een groot onderzoek gestart en roept getuigen op om informatie met haar te delen. Ook zoekt de politie camerabeelden waaruit blijkt wat er gebeurd is en waarop de dader te zien is.

15:40 uur - Aanhoudingen voor 389 kilo vuurwerk

Twee jongens van 15 en 16 jaar én een 37-jarige man, allen uit Rotterdam, zijn aangehouden na een grote vuurwerkvangst. De 389 kilo aan cobra's werd deels gevonden in een container die stond in de Nieuw Mathenessestraat in Schiedam. De rest van de vangst zat in een auto die was geparkeerd aan de Schoutstraat in Spijkenisse. Laat daar ook het politiebureau staan!
De politie vond zwaar vuurwerk in een container.
De politie vond zwaar vuurwerk in een container. © Politie

15:30 uur - Vrachtwagen slingert over A15 en ramt vangrail

De politie heeft bij Barendrecht een vrachtwagenchauffeur op de A15 aan de kant gezet. De trucker was op de snelweg richting Vaanplein flink aan het slingeren. Hij zou zeker drie keer de vangrail hebben geraakt met zijn vrachtwagen.
De politie heeft twee rijstroken afgesloten, waarachter een file is ontstaan. Waarom de man zo aan het slingeren was, is niet duidelijk. Mogelijk is de chauffeur onwel geworden.

13:30 uur - Spijkenisser gehuldigd voor reddingsactie

Spijkenisser Jeroen Klink is maandagmiddag door de gemeente gehuldigd voor een reddingsactie die hij eerder dit jaar uitvoerde in Spijkenisse. Klink zag op 7 februari hoe een man met zijn scootmobiel per ongeluk het water inreed en daar zelf niet meer uitkwam. Klink sprong samen met een onbekende bijstander meteen in actie om de man uit het water te halen.
De huldiging vond plaats in het gemeentehuis van Nissewaard door Joost Gunning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Ook burgemeester Foort van Oosten was daarbij aanwezig. Flink ontving een getuigschrift en een bronzen penning voor zijn actie.
Jeroen Flink (midden) tijdens de huldiging op het gemeentehuis
Jeroen Flink (midden) tijdens de huldiging op het gemeentehuis © Gemeente Nissewaard

10:00 uur - Zes woningen ontruimd vanwege gaslek

Aan de Larikslaan in de Rotterdamse wijk Schiebroek zijn maandagochtend zes woningen ontruimd nadat er een gaslek ontstond. Dat lek ontstond volgens een woordvoerder van Stedin toen bij de aanleg van zonnepanelen een gasleiding in een kruipruimte werd geraakt. Medewerkers van Stedin zijn ter plaatse geweest en hebben het lek gedicht. Volgens een woordvoerder van de brandweer is nog niet duidelijk of de bewoners al terug naar huis kunnen.

9:15 uur - Pand ontruimd na storing in cv-ketel

Aan de Doggersbank in Hoogvliet heeft de brandweer maandagochtend twintig personen moeten ontruimen nadat er een gaslucht werd geroken. Onder die groep waren meerdere mindervaliden. Volgens een woordvoerder van de brandweer werd de lucht hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een storing in de cv-ketel. Inmiddels is het probleem verholpen.

Zondag 23:00 uur - Dronkenman met drie verwaarloosde kittens aangehouden

Op station Rotterdam Centraal is zondagavond een dronken man aangehouden die met drie verwaarloosde kittens in een transportkooi rondliep. Agenten kregen een melding van medewerkers van de NS dat de man daar rondliep. Niet alleen de man, maar ook de transportkooi zat onder het bier. Bij nadere inspectie bleken de kittens verwaarloosd te zijn. Twee van hen hadden pus in hun ogen. De kittens zijn overgedragen aan de Dierenbescherming. De man mocht zijn roes uitslapen op het politiebureau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl