FC RIJNMOND

Ali Boussaboun in FC Rijnmond: 'Ik zie liever Azarkan dan Alireza bij Feyenoord'

FC Rijnmond van maandag 14 november met Frank Stout, Ali Boussaboun, Dennis van Eersel en Geert den Ouden
FC Rijnmond van maandag 14 november met Frank Stout, Ali Boussaboun, Dennis van Eersel en Geert den Ouden © Rijnmond
Met de 5-1 overwinning op stadsgenoot Excelsior kroonde Feyenoord zondag tot herfstkampioen van het jaar 2022. "Op dit moment niet verrassend", aldus analyticus Geert den Ouden in FC Rijnmond. "Ten opzichte van de concurrentie heb je het best wel goed gedaan, met maar één nederlaag."
In de laatste tien jaar kroonde de Herbstmeister van de eredivisie zich ook tot uiteindelijke landskampioen. Dennis van Eersel plaatst een extra nuance: "De winterbreak is nu ook nog eens na veertien wedstrijden al en er wacht een pittig programma in januari. Ik zou de Feyenoorders willen adviseren: reken je nog niet te vroeg rijk."
De mannen van FC Rijnmond blikken uiteraard terug op de stadsderby van zondag. Een wedstrijd die Feyenoord niet goed begon, "al was die Excelsior-goal ook gewoon heel goed uitgespeeld. Ere wie ere toekomt", aldus Van Eersel.
Aangever bij de 0-1 van Kenzo Goudmijn was Feyenoord-huurling Marouan Azarkan. Ali Boussaboun geniet van de jonge (20) buitenspeler. "Het is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef... Ik zie liever hem dan een Alireza bij Feyenoord."

Mini-Messi

Den Ouden vult aan: "Ik heb Azarkan op zien komen in de jeugdelftallen van Feyenoord, toen had hij nog wel kapsones. Ik zie nu een andere Azarkan. Bewust, wetend dat hij er nog niet is. Hij was het mannetje in de jeugd maar nu moet hij zich laten zien." Boussaboun: "Dat zie je wel vaker in de jeugd, alles draait om hen en daar hebben ze moeite mee. Nu speelt hij met grote mannen, een realitycheck."
"Hij is een soort mini-Messi", aldus Den Ouden. "Zonder ze nou qua kwaliteit te willen vergelijken. Maar ik zie wel een vergelijking in stijl, ze moeten beiden veel tackles ontwijken." Boussaboun snapt de vergelijking wel. "Een klein en heel technisch vaardig mannetje is niet te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen."

Kökcü

Aanvoerder Orkun Kökcü, die zijn honderdste eredivisiewedstrijd speelde, was met twee doelpunten weer eens zeer belangrijk voor Feyenoord. "Hij neemt het elftal bij de hand", vindt Van Eersel. Boussaboun: "Hij was wisselvallig, niet volwassen. Je ziet nu een complete speler die leider is van het team. Hij neemt de ploeg op sleeptouw en is overal op het veld te vinden. En maakt belangrijke doelpunten. Die jongen is pas 21 jaar. Slot weet hem te raken en ziet dat het een fantastische speler is."
Den Ouden legt de Kökcü van nu en die van voor de komst van Arne Slot naast elkaar. "Dan zie je een wereld van verschil. Zijn manier van juichen bij de 4-1 zegt ook genoeg over de teamspirit."