nieuws

KNVB: veertien clubs in gevarenzone

logo.knvb.1.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
logo.knvb.1.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In het Nederlandse betaald voetbal verkeren momenteel veertien clubs in categorie I van het licentiesysteem, ook wel de gevarenzone genoemd. KNVB-directeur Henk Kesler mocht nog geen namen van clubs noemen, maar eerder werd al bekend dat Feyenoord in die categorie is ingedeeld. Óf en welke van de drie andere clubs uit de Rijnmond-regio in het lijstje staan, is nog niet bekend.
Slechts zes clubs zitten in de veilige en gezonde derde groep. Zeventien clubs hangen er met hun financiële huishouding tussenin, in afdeling twee. Die cijfers maakte de KNVB maandag bekend na de voorjaarsvergadering betaald voetbal in Zeist.
,,Met ingang van het nieuwe seizoen mogen we de indeling in de drie categorieën wel bekendmaken,'' vertelt Kesler. ,,Daarmee is de vergadering akkoord gegaan. Dat is een goede zaak. Het maakt de status en de financiële toestand van een club een stuk transparanter. Supporters, sponsors en andere betrokken partijen moeten en mogen weten hoe de club er financieel voorstaat. Dat maakt de kans op onaangename verrassingen een stuk kleiner.''