nieuws

Wilde staking APM Terminals duurt voort

trucks.jpg
trucks.jpg
ROTTERDAM - De wilde staking bij containerterminal APM op de Maasvlakte duurt nog zeker tot vanmiddag 14 uur. Dat heeft de vakbond CNV laten weten. Na de avond- en de nachtploeg heeft ook de ochtendploeg het werk neergelegd.
Zo'n 150 tot 200 vrachtwagenchauffeurs zijn gedupeerd door de wilde staking. De chauffeurs staan geparkeerd op een terrein in de buurt bij APM zonder eten, drinken of sanitair.
Sinds maandag 13 uur wordt er niet gewerkt bij het containeroverslagbedrijf. Door de wilde staking worden vrachtwagens niet geladen of gelost. Tientallen medewerkers hebben het werk neergelegd.
Aanleiding voor de actie is het ontslag van een kraanmachinist, zegt FNV Bondgenoten. Dit is bevestigd door een medewerker die sprak met een verslaggever van Radio Rijnmond. 'De actiebereidheid onder de collega's is hoog', zo liet de medewerker weten.
De machinist zou schade hebben veroorzaakt, wat voor het bedrijf reden was om hem te ontslaan. De middagploeg legde daarop het werk neer.
Uit onderzoek van APM blijkt dat er sprake zou zijn van een overtreding van vieligheidsregels. Volgens een woordvoerder van de directie is dit niet de eerste keer dat deze machinist in de fout is gegaan en daarom is het op non-actief gesteld, in afwachting van zijn ontslag. FNV Bondgenoten heeft geprobeerd te bemiddelen in het conflict, maar dat is op niets uitgelopen.
Verslaggever Bram Wesdorp sprak terplekke met de vrachtwagenchauffeurs en een staker van het overslagbedrijf 31-05-2010- Wilde staking APM dupeert vrachtwagenchauffeurs by rtvrijnmond