BOKSEN

Rotterdammer Joshua Bloem laat zich zien op World Port Boxing: 'Een van de grootste talenten van Nederland'

Joshua Bloem bereidt zich voor op zijn partij tijdens World Port Boxing
Joshua Bloem bereidt zich voor op zijn partij tijdens World Port Boxing © Rijnmond
Pal naast de SS Rotterdam was een grote tent afgelopen weekend weer het decor van World Port Boxing in Rotterdam. Met een interland tussen Nederland en Frankrijk, profpartijen én de grootste Nederlandse talenten. Tot die laatste categorie behoort de jonge Rotterdammer Joshua Bloem.
17 jaar is hij pas. Veel wedstrijdervaring heeft Bloem nog niet. Hij begon 2,5 jaar geleden met boksen, nadat hij naar de film Creed II had gekeken. "Toen dacht ik: dit is wel leuk eigenlijk, waarom niet. Toen ben ik gaan boksen."
Op World Port Boxing vecht Bloem tegen een jonge Ierse 'counterboxer'. Pas zijn zevende internationale partij. Hij bokst naar eigen zeggen een slechte wedstrijd. "Ik was niet helder in mijn hoofd, had geen focus. Dan gaat het slecht. Dat is echt irritant, want ik weet dat ik beter had gekund."
Ondanks de nederlaag is zijn coach, Ton Dunk, vol lof. "Ik heb veel vertrouwen in Joshua. Hij moet het nog laten zien op hele grote podia. Maar op dit moment denk ik dat het een van de grootste talenten van Nederland is. Hij is explosief en kan op de juiste momenten toeslaan. Dat kan je bijna niet leren, dat is nou talent."
Bekijk hieronder de hele reportage over Joshua Bloem.
Rotterdammer Joshua Bloem laat zich zien op World Port Boxing: 'Een van de grootste talenten van Nederland'