FEYENOORD

UEFA straft Feyenoord hard voor ongeregeldheden: uitwedstrijd zonder fans en deel stadion leeg bij thuisduel

Vuurwerk bij de thuiswedstrijd tegen Lazio
Vuurwerk bij de thuiswedstrijd tegen Lazio © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto)
Feyenoord is door de UEFA zwaar bestraft voor de ongeregeldheden bij de uitwedstrijd tegen Sturm Graz en het vele vuurwerk in het thuisduel met Lazio Roma. Feyenoord mag in het komende Europese uitduel geen fans meenemen en moet in de thuiswedstrijd in De Kuip de Noordzijde dicht laten.
Feyenoord had eerder dit seizoen al te maken met soortgelijke straffen naar aanleiding van vorig seizoen. Daarom waren er geen fans in Rome bij de uitwedstrijd tegen Lazio en moest in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz de Noordzijde al leeg blijven.

Voorwaardelijke straf

Vanwege de ongeregeldheden in Graz, waar het tijdens en met name na de wedstrijd mis ging, wordt Feyenoord hard gestraft. De komende twee uitwedstrijden mogen er geen Feyenoordfans in het uitvak plaatsnemen, waarvan de tweede wedstrijd een voorwaardelijke straf is.
Als de supporters zich in de komende twee jaar op eenzelfde manier misdragen, treedt de voorwaardelijke straf ook in werking. Daarnaast krijgt Feyenoord een boete opgelegd van 50.000 euro.
Ook moet het binnen 30 dagen contact opnemen met Sturm Graz om de schade aan hun stadion te vergoeden. Volgens Oostenrijkse bronnen zou dat flink in de papieren kunnen lopen, met een eerste kostenraming van circa 250.000 euro.

Vuurwerk en voorwerpen

Ook voor de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma krijgt Feyenoord een forse boete. 26.000 euro voor het niet vrijhouden van de trappen en 30.000 euro voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld. Daarnaast moeten opnieuw de vakken achter de goal leeg blijven bij de volgende thuiswedstrijd.
Feyenoord speelt op 9 maart hun eerstvolgende uitwedstrijd in de Europa League, de week erna is de return in De Kuip.