112

112-nieuws: Advies Rijkswaterstaat: donderdag drukke spits, blijf thuis | Meisje loopt flinke hoofdwond op na aanrijding

Na een botsing belandde deze auto in de sloot
Na een botsing belandde deze auto in de sloot © Peter Stam
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 16 november.

19:45 - Advies Rijkswaterstaat: donderdag drukke spits, blijf thuis

Het Rijkswaterstaat adviseert om donderdag, als dat kan, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan. Dat adviseren ze omdat de spitsen eerder deze week al erg druk waren, met files van meer dan 600 kilometer. Donderdag verwachten ze vanwege slecht weer en een groter verkeersaanbod nog zwaardere spitsen.

17:29 - Meisje loopt flinke hoofdwond op na aanrijding

Bij een aanrijding met een auto op de Oostdijk in Oud-IJsselmonde heeft een minderjarig meisje een flinke hoofdwond opgelopen. Zij is aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie is ter plaatse om onderzoek te doen naar het ongeval. De voorruit van de auto raakte beschadigd.
Bij de aanrijding is de voorruit van de auto beschadigd geraakt
Bij de aanrijding is de voorruit van de auto beschadigd geraakt © MediaTV

17:16 - Auto te water na botsing in Oud-Alblas

Na een botsing tussen twee auto's op de Zijdeweg tussen Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas is een auto in de sloot beland. Toen de politie arriveerde, stond iedereen weer veilig op de kant. Er raakte niemand gewond. Een takelwagen is gekomen om het voertuig uit het water te halen.

15:38 - Gemeente sluit huis in Ommoord waar dinsdagochtend een ontploffing was

Het huis aan de Parkroos in Ommoord, waar dinsdagochtend iets ontplofte tegen de gevel, is per direct gesloten. De gemeente sluit het huis voor een maand, laat de gemeente weten. Na de ontploffing sprongen de ruiten van het huis en raakte de voordeur ontzet. Niemand raakte gewond. Eerder was de auto van de bewoners het doelwit.
De beschadigde woning aan de Parkroos
De beschadigde woning aan de Parkroos © MediaTV

14:18 - Justitie eist negen jaar cel tegen schietende drillrapper

Het Openbaar Ministerie eiste woensdag een gevangenisstraf van negen jaar tegen een Amsterdammer (22). Hij zou betrokken zijn geweest bij de dood van de 19-jarige Cennethson Janga uit Rotterdam op de Pier van Scheveningen. De Rotterdammer, 'Chuchu', overleed aan steekwonden die hij opliep tijdens de schermutseling.
Twee groepen jongens uit Amsterdam en Rotterdam vochten een drillrapvete uit op de Scheveningse Pier. De verdachte zou hebben geprobeerd te schieten op de Rotterdammer, maar zijn wapen weigerde. Justitie verdenkt hem daarom van poging doodslag. Uit drillraps die de Amsterdammer uitbracht, blijkt geen enkele spijt of inzicht, zegt het Openbaar Ministerie.
Eerder veroordeelde de rechter twee Amsterdammers tot elf jaar cel voor het steken van de Rotterdammer. Een Rotterdammer die de Amsterdamse verdachte naar de grond trok is veroordeeld tot vijf jaar cel en de voorman van de Rotterdammers krijgt honderd dagen jeugddetentie, waarvan vijftig voorwaardelijk.

02:15 uur - Rotterdammer opgepakt nadat vrachtwagen in sloot belandde

De Zeeuwse politie heeft de afgelopen nacht in Borssele een Rotterdamse man (34) opgepakt. Rond 02:15 uur belandde hij met een gestolen vrachtwagen in de sloot. Omstanders troffen de vrachtwagen leeg aan, maar de verdachte werd even later in de omgeving aangetroffen. Hij werd bij zijn aanhouding gebeten door een politiehond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De vrachtwagen was gestolen van een bedrijventerrein in Cadzand. Daar was ingebroken.

02:06 uur - Tankstation overvallen in Rotterdam-Zuid

De man die vannacht een tankstation aan de Vaanweg in Rotterdam-Zuid heeft overvallen, is zonder buit vertrokken. De kassamedewerkster waarschuwde namelijk dat ze de politie had gealarmeerd. Reden genoeg voor de verdachte om er weer vandoor te gaan in de richting van de Oldegaarde.
De dader had vermoedelijk een vuurwapen bij zich. Bij de overval raakte niemand gewond.

00:05 - Politie blijft ontsnapte tbs'er uit Spijkenisse zoeken

De politie heeft nog altijd Sherwin W. niet gevonden. De Spijkenisser ontsnapte in juni uit Pompe-kliniek in Nijmegen. Hij ontglipte met een andere veroordeelde door een slijptol te gebruiken. De tweede man werd kort daarop in Den Haag gepakt.
Sherwin W. zat vast voor onder meer het doodschieten van een man tijdens een woningoverval in Tilburg in 2015. W. was op dat moment met verlof. Hij zat een straf uit in jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse.