FEYENOORD

Zeven Feyenoordhooligans opgepakt voor mishandelen fan die broek van FC Groningen aan had in de Kuip

Feijenoordstadion De Kuip
Feijenoordstadion De Kuip © VK Sportphoto
Een groep van zeven Feyenoordhooligans heeft afgelopen zomer een supporter van de Rotterdamse club toegetakeld, omdat hij een 'verkeerde' broek aan had, namelijk van FC Groningen. Reden genoeg voor de hooligans om de man te mishandelen en in onderbroek de wedstrijd uit te laten kijken.
De mishandeling is al van een paar maanden geleden, maar de politie heeft nu pas bekendgemaakt dat er zeven verdachten zijn opgepakt.
Het is 24 juli als in De Kuip de vriendschappelijke wedstrijd van Feyenoord tegen Olympique Lyon wordt gespeeld. Twee echte Feyenoordfans kijken uit naar de wedstrijd. De ene, een jongen van 16, heeft na lang sparen twee kaartjes voor de wedstrijd kunnen kopen.

Al jaren fan

Samen met zijn broer van 21 reist hij vanuit Groningen af naar Rotterdam. De twee zijn al jaren supporter van de Rotterdamse club, maar een wedstrijd bijwonen had er nog niet vaak in gezeten. De oudste van de twee draagt die dag een sportbroek met daarop het logo van FC Groningen.
Als de wedstrijd een half uur bezig is, komen plotsklaps zeven mensen op de twee afgelopen. Ze zijn duidelijk niet gecharmeerd van de sportbroek. De groep slaat de man en scheldt hem uit. Ook duwen ze hem, zodat hij tussen de stoeltjes op de tribune valt. Een van de daders trekt de sportbroek uit en neemt die mee. Intussen voelt het 16-jarige broertje zich enorm geïntimideerd.

Aangifte

Maar de vernedering blijkt nog niet voorbij, want als de wedstrijd is afgelopen gaat het verder. Als de 21-jarige man het stadion verlaat, wordt hij opnieuw uitgescholden en geduwd. Na afloop doet hij aangifte.
Na onderzoek door de politie wordt de identiteit van de zeven verdachten achterhaald. De mannen uit Rotterdam, Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Oud Gastel en Ouderkerk aan den IJssel, die tussen de 22 en de 39 jaar oud zijn, worden allemaal opgepakt. Op dit moment is de zaak nog in onderzoek en later zal de officier van justitie bepalen wie zich voor de rechter moet verantwoorden.