Club Vie in Rotterdam gesloten na reeks zedenmisdrijven

Club Vie in Rotterdam is op last van burgemeester Ahmed Aboutaleb voor drie maanden gesloten. De nachtclub aan de Maasboulevard is de spil in een reeks zedenmisdrijven.

Zeker elf vrouwen zijn de afgelopen anderhalf jaar aangerand of verkracht nadat ze in Club Vie waren geweest. De daders en slachtoffers hadden elkaar daar ontmoet. Een aantal vrouwen is ook gedrogeerd in de club.

Maatregelen


Eigenaar Tony Carbonaro kreeg in april van de politie te horen dat er acht zedenmisdrijven waren geweest sinds januari 2016.

De misdrijven zouden niet in de discotheek hebben plaatsgevonden, maar in hotels en woningen.

"De rode draad was dat de meiden voorafgaand in Club Vie waren geweest", vertelt Carbonaro aan RTV Rijnmond.

Nadat hij op de hoogte was gesteld van de aanrandingen en verkrachtingen heeft Carbonaro maatregelen genomen. Hij heeft naar eigen zeggen bodycams aangeschaft voor de bewakers.

Ook hing hij posters op in zijn nachtclub om vrouwen te waarschuwen. Carbonaro huurde zelfs een extra portier in om vrouwen die naar huis wilden te begeleiden naar hun auto.

Nieuwe meldingen

Desondanks zijn er sinds een maand opnieuw drie vrouwen slachtoffer geworden. Het aantal slachtoffers staat nu op elf.

"Het ging drie maanden goed, maar in juli zijn er weer meldingen binnengekomen. Zondag kregen we een telefoontje van de politie dat we ondanks alles wat we hebben gedaan de zaak moesten sluiten."

Verrassing

Dat besluit kwam voor Carbonaro als een verrassing. "Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Ook ik baal ontzettend van de situatie. Het is heel vervelend en we zitten ermee in onze maag. We zijn allemaal geschrokken."

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de gepleegde misdrijven dermate schokkend, dat sluiting voor drie maanden gerechtvaardigd is. De eigenaar krijgt van de gemeente drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen.

Attentie ❗ Helaas hebben wij vervelend nieuws. Onze geliefde Club Vie is op last van de Gemeente Rotterdam voor...

Posted by Club Vie Rotterdam on Friday, August 4, 2017

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: