112

112-nieuws: Treinverkeer tussen Rotterdam CS en Zuid gestremd | Rotterdammer blijft in de cel vanwege dodelijke steekpartij

De verdachte van de steekpartij in Rotterdam wordt opgepakt
De verdachte van de steekpartij in Rotterdam wordt opgepakt © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag 17 november.

19:30 uur - Treinverkeer tussen Rotterdam CS en Zuid gestremd

Na een aanrijding op het spoor in Rotterdam-Zuid is het treinverkeer ontregeld. Iets na 19:00 uur kwam ter hoogte van de Rosestraat iemand onder de trein. Tussen CS en Lombardijen rijden helemaal geen treinen; dat geldt ook voor de treinen op het HSL-traject. De NS raadt treinreizigers aan om de metro te nemen. De stremming gaat nog zeker tot 22:15 uur duren, is de verwachting.

17:00 uur - Rotterdammer blijft in de cel vanwege dodelijke steekpartij

Een 33-jarige Rotterdammer blijft voorlopig vastzitten voor een dodelijke steekpartij in de Zoutziedersstraat in Rotterdam-West in januari van dit jaar. De man heeft bekend maar zegt dat hij stak uit zelfverdediging. Tijdens een korte zitting richtte hij zich tot de nabestaanden. "Ik snap de pijn en ik wil mijn excuses aanbieden. Maar mijn leven werd bedreigd, ik dacht dat ik dood zou gaan. Ik heb mij moeten verdedigen." Het latere slachtoffer Lorenzo zou hem hebben willen beroven van zijn ketting. Maar de officier van justitie wijst erop dat hij het mes uit de auto heeft gehaald, waardoor er geen sprake van was dat hij zich onmiddellijk moest verdedigen.
De verdachte heeft niet meegewerkt aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daardoor kunnen de deskundigen niet zeggen of hij een stoornis heeft.

16:25 uur - Vermoedelijk doelwit vergisontvoering blijft langer vastzitten

Alex R. uit Alblasserdam blijft voorlopig in de cel zitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met 30 dagen verlengd. Ook twee medeverdachten uit Den Haag en Tholen blijven in de cel. Ze worden verdacht van drugshandel en witwassen. De 60-jarige Alex R. staat bekend als het vermoedelijke doelwit van de 'vergisontvoering' in augustus 2021. Een man uit Hoofddorp werd een bestelwagen ingesleurd en was enkele dagen spoorloos. Hij werd zwaar mishandeld uit een auto gezet in Delft. Kort daarna werd duidelijk dat de ontvoerders vermoedelijk de verkeerde man hadden ontvoerd en dat het eigenlijke doelwit Alex R. zou zijn. R. werd begin november vervolgens zelf opgepakt.

15:00 uur - School met Oekraïense vluchtelingenkinderen tijdelijk ontruimd

De brandweer heeft in de Wielingenstraat in Dordrecht korte tijd een school ontruimd. Het gaat om een locatie van het Stedelijk Dalton Lyceum waar zo'n 90 Oekraïense kinderen tussen de 12 en 18 jaar onderwijs krijgen. Een aantal van hen was onwel geworden en daarom werd iedereen uit voorzorg geëvacueerd. Na metingen bleek dat er geen gevaarlijke stoffen in de school hingen. Berichten dat het zo'n 10 tot 20 kinderen mogelijk onwel waren geworden door verkeerd voedsel, ontkende de locatiemanager van het Dalton. Hij wijst erop dat de Oekraïense vluchtelingenkinderen een kwetsbare groep zijn die met veel spanningen te maken hebben. Mogelijk dat ze zich daardoor niet lekker voelden toen er ontruimd moest worden.

13:41 uur - Man (50) aangehouden na steekpartij in Rotterdam

Aan de Viergeverstraat in Rotterdam is donderdagmiddag een 50-jarige Rotterdamse man aangehouden vanwege een steekpartij. Daarbij is een persoon lichtgewond geraakt. Er werd eerst nog een traumahelikopter opgeroepen, dat bleek niet nodig.
Dit is gebeurd in een woning. Volgens de politie is er nog veel niet duidelijk. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

06:24 uur - Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke ochtendspits

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukke ochtendspits. Dit komt door 'een combi van verkeersaanbod en regenval'. Rijkswaterstaat raadt zelfs aan om, indien mogelijk, thuis te werken. "Het regent en waait flink. Daardoor worden alle dagelijkse files een stuk langer dan gebruikelijk", schrijft ook de ANWB.
Zeker rondom Rotterdam is het al vroeg druk op de weg, twittert Rijkswaterstaat.

04:39 uur - Explosie in kantoor platenlabel Rotterdam Airlines

In het centrum van Rotterdam, aan de Hoogstraat, heeft woensdagnacht een explosie plaatsgevonden. Dit was in het kantoor van hiphopplatenlabel Rotterdam Airlines.
Na de knal brak er brand uit, meent de politie. Er vielen geen gewonden bij het incident. Op foto's is te zien dat de voorruit van het pand er volledig uitligt. Het glas is naar buiten geblazen en ligt op de stoep.
Volgens de politie heeft er eerder deze week ook al brand gewoed in het pand. Het onderzoek naar de explosie is nog gaande.
Ravage na de explosie aan de Hoogstraat
Ravage na de explosie aan de Hoogstraat © Rijnmond

03:14 uur - Veel rookontwikkeling door brand in loods Barendrecht

In Barendrecht heeft woensdagnacht een brand gewoed in een loods aan de Achterzeedijk. Bij die brand kwam veel rook vrij.
Het gaat om een loods van zeker vijftig bij vijftig meter, zegt de brandweer. Volgens de brandweer heeft er een machine in brand gestaan. Volgens een woordvoerder is het vuur vrij snel geblust en inmiddels meester.
Wat de oorzaak is van de brand en hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk.
De brandweer is bezig in Barendrecht
De brandweer is bezig in Barendrecht © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl