EXPLOSIE

Mogelijke explosie bij platenlabel in Rotterdam: 'Afgelopen weekend probeerden ze er ook al vuurwerk naar binnen te gooien'

De politie doet onderzoek aan de Hoogstraat
De politie doet onderzoek aan de Hoogstraat © MediaTV
In het centrum van Rotterdam, aan de Hoogstraat, heeft woensdagnacht mogelijk een explosie plaatsgevonden. Dat gebeurde in het kantoor van hiphopplatenlabel Rotterdam Airlines. Eerder deze week werd bij het kantoor al zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.
"Het glas lag bijna aan de andere kant van de straat", vertelt een overbuurman, wiens nachtrust ruw werd verstoord. Op beeldmateriaal is zichtbaar dat glas van binnenuit naar buiten is gevallen en meters ver in de straat ligt. De politie wil echter niet bevestigen dat het om een explosie gaat.
"Ik kwam eigenlijk slecht in slaap en toen ik eindelijk weg begon te dommelen, werd ik wakker van een hoop gerinkel van glas", zegt de overbuurman. "Ik ging mijn bed uit, keek uit het raam en zag aan de overkant bij een kantoor dat de volledige ruit eruit was. Binnen bij de voordeur stond wat in brand, buiten ook."
De gesneuvelde ruit was groot, vertelt hij. Al het glas ligt aan de buitenkant van het pand, wat volgens hem betekent dat er iets van binnenuit naar buiten is geblazen. Zijn auto, die tegenover het getroffen pand staat, heeft geen schade.
"Dat is wel opmerkelijk. Afgelopen zondag- op maandagnacht heeft iemand al geprobeerd de voordeurruit van datzelfde kantoor in te slaan, met een steen. Toen dat niet lukte is er vuurwerk naar binnen gegooid." De politie bevestigt dat eerder deze week een poging is gedaan om brand te stichten in hetzelfde pand. Op foto's is te zien dat het raam in de voordeur al voor de tweede knal dichtgetimmerd zit.
"Je merkt wel dat de buurt onveiliger aanvoelt", zegt de overbuurman. Hij spreekt van meerdere pogingen tot inbraak of vandalisme in de buurt. "Ik voel mij niet zo zeer persoonlijk onveilig, maar er hangt wel een nare sfeer zo."
Rotterdam Airlines was niet bereikbaar voor commentaar.
Ravage na de explosie aan de Hoogstraat
Ravage na de explosie aan de Hoogstraat © Rijnmond