BUREAU RIJNMOND

Capellenaar beroofd en opgesloten in eigen slaapkamer

Capellenaar beroofd en opgesloten in eigen slaapkamer
Capellenaar beroofd en opgesloten in eigen slaapkamer © Bureau Rijnmond
Bij een bewoner van de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel wordt ’s avond aangebeld. Hij verwacht geen bezoek maar doet toch open. Dat had hij beter niet kunnen doen, want zodra de deur open is dringen vier mannen de woning binnen. Het viertal dwingt de bewoner de pincodes van zijn bankpassen te vertellen. Daarna wordt het slachtoffer opgesloten in zijn eigen slaapkamer.
De overval is op woensdag 2 november om ongeveer 22.30 uur. Nadat de overvallers zijn vertrokken duurt het nog uren voordat het slachtoffer wordt bevrijd. Dat gebeurt pas nadat hij vanaf het balkon mensen heeft gealarmeerd. Vervolgens wordt de politie gewaarschuwd. Dan wordt duidelijk dat de overvallers er niet alleen met de bankpassen vandoor zijn gegaan, maar ook met persoonlijke spullen van de bewoner.
De vier overvallers zijn tussen de 21 en 30 jaar oud en tussen de 1 meter 80 en 1 meter 90 lang. Eén van hen heeft een lichte huidskleur. Hij draagt een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en een deel van zijn gezicht heeft hij bedekt met een zwarte sjaal.
Een andere overvaller heeft een donkere huidskleur. Hij heeft die avond een bruine jas en een blauwe spijkerbroek aan. Ook hij heeft zijn gezicht zoveel mogelijk bedekt. De andere twee verdachten hebben een licht getinte huidskleur. Wie heeft informatie en/of camerabeelden?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000