BUREAU RIJNMOND

Beelden van fatale beschieting Jaison Sanches in Bureau Rijnmond

Beelden van dader en dodelijke schietpartij Tiendplein
Beelden van dader en dodelijke schietpartij Tiendplein © Bureau Rijnmond
De politie en OM hebben beelden vrijgegeven van de man die ervan wordt verdacht de 30-jarige Jaison Sanches te hebben doodgeschoten. De vermoedelijke schutter is op verschillende plaatsen gefilmd. Ook zijn er beelden van de aanslag te zien, vanavond in Bureau Rijnmond.
Het slachtoffer staat op zaterdagavond 29 oktober rond 22.20 uur samen met een aantal andere mannen op het terras van Marokkaans restaurant Ryad op het Rotterdamse Tiendplein. Het is lekker weer, het is druk op straat en de terrassen zijn vol.
Plotseling komt er een man aanlopen en schiet direct op de groep waar Jaison onderdeel van uitmaakt. Jaison wordt diverse malen geraakt en overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis. De politie heeft inmiddels veel getuigen gehoord. Meerdere tips zijn nagetrokken en sommige worden nog onderzocht. Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s.
Maar om meer te weten te komen van wat er precies speelde en tussen wie, wil de politie nog graag praten met mensen die zich nog niet hebben gemeld, Met name mannen die tijdens de schietpartij in de buurt van Jaison staan en wegvluchten voor de kogelregen.
Ook mensen die rond het tijdstip van de aanslag in de buurt iets is opgevallen worden verzocht contact op te nemen. Dat kan vertrouwelijk, maar ook anoniem. En als u andere aanvullende informatie of beelden hebt van de vluchtende schutter opgenomen door bewakingscamera’s, deurbelcamera’s of dashcams, meldt het bij de politie. Mocht u de schutter herkennen? Laat het weten.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000