BUREAU RIJNMOND

Nieuw onderzoek en hogere beloning na tip vergismoord Berkel

Nieuw onderzoek en hogere beloning na tip vergismoord Berkel
Nieuw onderzoek en hogere beloning na tip vergismoord Berkel © Bureau Rijnmond
Nieuwe informatie over de vergismoord op Rob Zweekhorst op 1 januari 2014 heeft ertoe geleid dat een team van 20 rechercheurs opnieuw alles in werk stelt om de zaak op te lossen. Bovendien is deze ontwikkeling voor het Openbaar Ministerie aanleiding om de beloning voor de gouden tip te verhogen van 15 duizend naar 25 duizend euro.
Het 44-jarige slachtoffer woonachtig in Berkel en Rodenrijs laat op Nieuwjaarsdag 2014 om circa 19.15 uur zijn twee honden uit. Een tegemoetkomende man trekt plotseling een vuurwapen en schiet hem van dichtbij dood. Voor de politie is de moord op Zweekhorst aanvankelijk een raadsel. Want het slachtoffer heeft geen criminele connecties. Integendeel Zweekhorst is getrouwd, vader van twee jonge kinderen en directeur personeelszaken van een GGZ-instelling.
Tijdens het onderzoek wordt duidelijk dat het hier gaat om een vergismoord. Het motief voor de liquidatie zou een ruzie zijn over een mislukte drugsdeal. Het beoogde doelwit is een drugscrimineel die dan vlakbij Zweekhorst woont, op hem lijkt en ook twee honden heeft. De zaak wordt niet opgelost. Maar gehoopt wordt dat dit nu wel lukt. Dus roept de politie mensen op die meer weten alsnog te gaan praten. Dit kan ook anoniem.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000