CHRISNATUURLIJK

Binnen- en buitenkunst in Chris Natuurlijk van 19 november

Reinier Kennedy Dotterveld 1915 Dordrechts Museum
Reinier Kennedy Dotterveld 1915 Dordrechts Museum © Frank van der Leer
In Chris Natuurlijk van 19 november nemen schilders je vanaf 08:00 uur mee de Biesbosch in, kun je chillen in een kunstwerk langs de A20, meewerken aan een boek over Rotterdamse restaurants en je verliezen in een roman over drie generaties Rotterdammers.
De Biesbosch is een prachtig natuurgebied met een rijke geschiedenis. Het was ooit heel ruig en ontoegankelijk en het gebied heeft altijd een enorme aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. Dat kun je zien in de tentoonstelling Schilders van de Biesbosch in het Dordrechts Museum. Chris Natuurlijk gaat er kijken.
De Biesbosch spreekt tot de verbeelding
De Biesbosch spreekt tot de verbeelding © Rijnmond

Lekker chillen langs de snelweg

Waar kun je chillen langs de snelweg, genieten van de natuur bovenop een beverburcht of de grootschaligheid van de Tweede Maasvlakte in geborgenheid ervaren? Dat kan in de kunstwerken van Observatorium. Chris Natuurlijk bladert door Public Art for Public Life, een boek dat een overzicht geeft van het werk van het kunstenaarscollectief uit Rotterdam.
Zandwacht, kunstwerk van Observatorium op de Tweede Maasvlakte
Zandwacht, kunstwerk van Observatorium op de Tweede Maasvlakte © Rijnmond

Lekker uit eten in Rotterdam?

Joris Boddaert, bekend van zijn boeken over Rotterdamse cafés, zal in zijn nieuwe boek niet alle eetzaken in Rotterdam beschrijven, maar hij hoopt een heel eind te komen. Het boek over Rotterdamse restaurants vanaf 1900 tot nu, is nog in de maak. Boddaert roept luisteraars van Chris Natuurlijk op om hem te helpen aan oude foto’s over restaurants van voor de oorlog. Ook vroeger kon je volgens de schrijver fantastisch eten in Rotterdam, bijvoorbeeld bij Pschorr aan de toen net nieuwgebouwde Coolsingel.
Pschorr aan de Coolsingel 1931-1939
Pschorr aan de Coolsingel 1931-1939 © Fototechnische Dienst Rotterdam (Gemeentewerken, Openbare Werken) - Stadsarchief Rotterdam

Josua Ossendrijver over zijn nieuwste boek

Ook schrijver Josua Ossendrijver duikt in de geschiedenis van Rotterdam. In zijn psychologische roman Sporen van Gebruik beschrijft hij drie generaties Rotterdammers van twee families tussen 1912 en 2022 van wie de levens elkaar kruisen. In de boeken van Ossendrijver is de oorlog nooit ver weg en dat geldt ook voor dit nieuwe boek van de schrijver uit Schiedam.
Voor de Rijnmondmicrofoon spreekt Josua Ossendrijver over zijn boek Sporen van gebruik
Voor de Rijnmondmicrofoon spreekt Josua Ossendrijver over zijn boek Sporen van gebruik © Rijnmond
Zaterdag 19 november van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.