nieuws

Rotterdam Atletiek bezorgt Nederland plek in A-groep

NK20Atletiek12.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
NK20Atletiek12.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Door een knappe tweede plaats tijdens de Europa Cup Atletiek voor B-landen heeft het damesteam van Rotterdam Atletiek ons land een plek in de A-groep bezorgd.
In het Zwitserse Bern moesten de Rotterdamse vrouwen alleen het Engelse Manchester voor laten gaan. Naast een fraaie teamprestatie viel Rotterdam Atletiek ook individueel op. De jonge Meruska Eduarda won het verspringen met een afstand van 10. Hiermee kwalificeerde ze zich voor het wereldkampioenschap voor junioren in juli in Canada. Een andere al geplaatste WJK-gangster, Pamela Kiel, verdiende veel punten voor Rotterdam door het discuswerpen te winnen en 2e te worden op het kogelstoten, beiden met een nieuw persoonlijk record. Verder wisten Sanne Verstegen ( horden) en Esther Vermue (), die net is teruggekeerd van een jaar trainen aan een Amerikaanse universiteit, hun nummer te winnen.
Als Rotterdam Atletiek volgend seizoen wil deelnemen aan het Europa Cup-toernooi voor A-landen zal het komend weekend de nationale titel moeten prolongeren tijdens de NK in Sittard. De heren van Rotterdam Atletiek eindigde in Bern op de vijfde plaats.